Hesabım
    !f İstanbul Film Festivali'nde 27 Şubat Programı!

    !f İstanbul son günlerinde de dopdolu!

    Beyazperde.com'un İnternet Sponsoru olduğu 15. !f İstanbul Film Festivali'nde bugün neler var?

    MERYEM ANA’YA FEMİNİST YORUM

    Celia Rowlson-Hall’un kuzeybatı çöllerinde gezen Meryem Ana’nın hikâyesini hareketlerle, ritüellerle ve performansla anlattığı, hislere ve sezgilere dayanan bir yolculuğu şiirsel bir izleme deneyimine dönüştürdüğü filmi MA, saat 11:00’da Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 7’de. Gösterime filmin yönetmeni de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    OSCAR'IN PEŞİNDEKİ ÖZGÜR RUHLAR

    Deniz Gamze Ergüven’in Türkiye’de kadın veya çocuk olmayı değil, kendileri olmayı seçen beş kız kardeşin hikâyesini etkileyici bir dille anlattığı, 2016 Oscar’larında Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü için Fransa’yı temsil eden Mustang, saat 13:00’te Cinemaximum Nişantaşı City’s Salon 3’te.

    MASUMİYET MÜZESİ BEYAZPERDEDE

    Radiohead ve Muse için çektiği efsane kliplerinin yanı sıra “Joy Division” ve “Patience (After Sebald)” gibi kült belgeselleriyle tanıdığımız Grant Gee’nin Orhan Pamuk’un ‘Masumiyet Müzesi’ romanından esinlenerek çektiği, Venedik’teki dünya prömiyeri hayranlıkla karşılanan Innocence of Memories/Masumiyet Müzesi, saat 13:00’te Cinemaximum Kanyon Salon 9’da. Gösterime filmin yönetmeni Grant Gee de katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    BAZEN HER ŞEYE RAĞMEN

    David Hovan’ın “Born in Adana/Doğum Yeri: Adana”, Ömer Akbaş’ın “Son Nefes” ve Sidar İnan Erçelik’in “Patronsuzlar” belgesellerinden oluşan “Hayat, Devam” seçkisi, saat 16:00’da Beyoğlu Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmlerin yönetmenleride katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    GEE İLE PAMUK BİR ARADA

    Yönetmen Grant Gee, Pamuk’un “Masumiyet Müzesi” romanından esinlenerek çektiği ve !f’in seçkisi arasında yer alan son filminde belgesel ve kurmacanın sınırları arasında dolanırken başkarakterleri roman kahramanları, İstanbul şehri, Masumiyet Müzesi ve Orhan Pamuk olan bir hikâye örüyor. Orhan Pamuk da filme özgün metinlerle katkıda bulunuyor. Bu sohbette, Gee ve Pamuk Masumiyet Müzesi’nin bir filme ilham kaynağı olmasını, birlikte nasıl çalıştıklarını, filmin yaratıcı sürecini dinleyicilerle paylaşacak. Grant Gee ve Orhan Pamuk’la Hikâye Anlatımı, Sinema ve İstanbul Üzerine bir Sohbet, saat 17:00’de Cinemaximum Kanyon Salon 9’da.

    TERSİNE EVRİM

    İngiliz aktör Steve Oram’ın “insanlar maymunlar gibi davransaydı nasıl olurdu” sorusunun peşine düştüğü, seyircinin film izleme alışkanlıklarını zorlayacak sürreal komedi korku filmi Aaaaaaaah!, saat 19:00’da Beyoğlu Fitaş Salon 4’te. Gösterime filmin yönetmeni Steve Oramda katılacak ve soruları cevaplandıracak.

    YILIN EN İDDİALI BAĞIMSIZLARINDAN

    Sundance’te Görüntü Yönetmeni Ödülü kazanan, Berlin’in Generation bölümünde “En İyi Film” seçilen, bağımsız sinemanın en önemli ödüllerinden Gotham’da da Bel Powley’e En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren, göz dolduran kadrosuyla The Diary of a Teenage Girl/Bir Genç Kızın Gizli Defteri, saat 19:00’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

    !f 2016 KAPANIŞ FİLMİ: DEMOLITION

    Başta “C.R.A.Z.Y./Çılgın” olmak üzere “Young Victoria/Genç Victoria”, “Café de Flore/Ruh Eşim” filmleriyle takipçilerini yaratan, iki yıl önce “Dallas Buyers Club/Sınırsızlar Kulübü” ile erkek oyuncularına Oscar kazandıran Jean-Marc Vallée’nin son filmi Demolition/Yeniden Başla, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek. Variety’nin “Brokeback Mountain’dan beri en iyi performansı” olarak gösterdiği ve şimdiden 2017 Oscar’ları için adı kulislerde anılan Jake Gyllenhaal’ın başrolünde olduğu Yeniden Başla, saat 21:30’da Cinemaximum Budak / CKM’de.

    YILIN KORKU FİLMLERİNDEN!

    Blue Ruin” ile adını bir kenara yazdığımız Jeremy Saulnier’ın Neo-Nazi’lerin peşine düştüğü bir rock grubunun korku dolu gecesini anlattığı ve şimdiden yılın en sıradışı ve yaratıcı korku filmlerinden birine dönüşen Green Room/Dehşet Odası, saat 23:59’da Beyoğlu Fitaş Salon 4’te.

    Festivalin bugünkü detaylı takvimi ifistanbul.com'da!

    Festivali Beyazperde.com'un Canlı Periscope yayınlarından takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top