Hesabım
    !f İstanbul Film Festivali'nde 4 Mart Programı!

    !f dolu dizgin sürüyor!

    Beyazperde.com'un İnternet Sponsoru olduğu 15. !f İstanbul Film Festivali'nde bugün neler var?

    TİLDA YÖNETMEN KOLTUĞUNDA 1973 yılında yaşadığı şehri terk edip İsviçre Alpleri’nde küçücük bir köy olan Quincy’e yerleşen John Berger’ı Quincy’deki mevsimlerin ritimleriyle merkezine yerleştiren ve aralarında Tilda Swinton’ın da olduğu dört yönetmenin kısalarından oluşan The Seasons in Quincy: Four Portraits of John Berger/Quincy'de Mevsimler: John Berger'ın Dört Portresi, saat 15:00’te Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 3'te.

    BURASI BAĞLAR, ANADOLU AĞLAR! Diyarbakır'ın yoksul ve orta halli ailelerinin çocuklarından oluşan Yıldız Erkek takımının bütün imkânsızlıklara rağmen azim ve umudu koruyan mücadelelerini konu alan ve Aşk ve Başka Bi’ Dünya Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen, Melis Birder ve Berke Baş’ın yönettiği Bağlar, saat 17:30’da Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 4'te.

    DAVID BOWIE ANISINA Çok katmanlı, kendine has mizah anlayışı ve muazzam görselliğiyle hayranlık uyandıran David Bowie’li bilimkurgu başyapıtı The Man Who Fell to Earth/Dünyaya Düşen Adam, saat 19:00’da Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 3'te.

    JENSEN GERİ DÖNDÜ! Kült yönetmen Anders Thomas Jensen’in “Adam's Apples” filminden 10 yıl sonra çektiği ve tuhaflıklarda sınır tanımayan komedi Men & Chicken/İnsanlar ve Tavuklar, saat 19:30’da İzmir Cinemaximum Konak Pier’de.

    2015’İN EN İYİSİ Cannes’da gösterildiğinde festivalin en iyilerinden biri sayılan ve tartışmasız bir şekilde En İyi Yönetmen Ödülü’ne uzanan, Sight & Sound dergisi tarafından “2015’in en iyi filmi” seçilen The Assassin/Suikastçı, 9. yüzyılda Çin’de geçiyor ve sevdiği adamı öldürmesi için görevlendirilen bir kadın suikastçının duygusal ikilemini konu alıyor. Tayvan Yeni Dalga sinemasının en önemli yönetmenlerinden Hsiao-Hsien Hou’nun “Le Voyage du Balon Rouge/Kırmızı Balonun Yolculuğu”ndan beri çektiği ilk film olan Suikastçı, saat 21:30’da Ankara Cinemaximum ARMADA Salon 3'te.

    YILIN EN İDDİALI BAĞIMSIZLARINDAN Sundance’te Görüntü Yönetmeni Ödülü kazanan, Berlin’in Generation bölümünde “En İyi Film” seçilen, bağımsız sinemanın en önemli ödüllerinden Gotham’da da Bel Powley’e En İyi Kadın Oyuncu Ödülü getiren, göz dolduran kadrosuyla The Diary of a Teenage Girl/Bir Genç Kızın Gizli Defteri, saat 22:00’de İzmir Cinemaximum Konak Pier’de.

    ÜÇ BOYUTLU AŞK Deneysellikte sınır tanımayan Gaspar Noé’nin Cannes’da kuyruklara yol açan son filmi Love 3D/Aşk 3D yılın en cesur yapımlarından biri olsa gerek. Paris’te yaşayan Amerikalı Murphy’nin delidolu sevgilisi Electra’yla olan tutkulu birlikteliğini konu alan üç boyutlu film, saat 23:59’da İzmir Cinemaximum Konak Pier’de.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top