Hesabım
    Malala Kadıköy'de Graffiti Oldu!

    Highero’dan Kızlara Ses Ver kampanyasına Malala portresi ile destek geldi.

    Tüm dünyada kız çocuklarının eğitimi konusunda bir ikon haline gelmiş, Nobel Barış Ödüllü Malala’nın hayatını ve başardıklarını konu alan belgesel “Benim Adım Malala”dan ilham alınarak Nat Geo ve Unicef Türkiye Milli Komitesi tarafından gerçekleştirilen “Kızlara Ses Ver” kampanyası bu kez de başarılı graffiti sanatçısı Highero’nun Malala portresi ile sokaklara taşındı. 

    Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin duvarlarına Türk Graffiti sanatçısı Highero ve arkadaşları tarafından 9 günde Malala’nın illüstrasyon portresi yapıldı. Malala’nın ilham veren “Bir çocuk, bir öğretmen, bir kitap ve bir kalem dünyayı değiştirebilir” sözleri ile süslenen illüstrasyonda “Kızlara Ses Ver” projesine de yer verildi.

    Türkiye’de kız çocuklarının okutulması ve okula devam edebilmesi konusunda davranış değişikliği ve kamuoyunda farkındalık yaratmayı amaçlayan “Kızlara Ses Ver” kampanyasına dikkat çekmek adına yapılan graffiti çalışmasında ayrıca duvarlar 40’a yakın kız öğrencinin de katkılarıyla; kitap, defter, okul ve öğrenci resimleriyle süslendi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Benim Adım Malala, Nat Geo Ekranlarında!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top