Hesabım
    "Yarım" Filminin Amerika Yolculuğu Başladı!

    "Yarım" Amerika'daki sinemaseverlere de kendisini sevdirmeyi başardı.

    Yönetmenliğini Çağıl Nurhak Aydoğdu’nun üstlendiği dram yapımı Yarım 6 Mayıs'ta ülkemizde vizyona girmişti. SEEfest-Los Angeles Film Festivali'nde açık ara farkla "izleyici en iyi film ödülü" alan yapımın Amerika yolculuğu da başladı.

    Chicago'dan Seattle'a, Washington'dan New York'a Amerika'nın önemli şehirlerinde gösterilecek olan film önemli bir organizasyona dahil oluyor. Amerika'da BTF (Bridge to Türkiye Fund)  aracılığıyla yapılacak gösterimlerden elde edilecek  tüm gelir Türkiye'de kız çocuklarının okuması için burs sağlayacak. Filmin, erken evlilik ve engelli olmak gibi  ciddi konuları ele alırken kullandığı naif dil izleyici tarafından kolay anlaşılıp aynı zamanda izleyicinin konuya yeniden bakmasına olanak sağlıyor. Bu yönüyle de izleyiciler tarafından etkileyici bulunuyor.

    Kadrosunda  Ece Tatay, Serhat YiğitHülya BöceklioğluAhmet KaynakGözde Okur ve kısa bir süre önce vefat eden usta oyuncu Recep Yener'in yer aldığı film, bir annenin kendisine bir şey olursa başka biri oğluna bakamaz korkusuyla engelli oğlunu Doğu'dan gelen 15 yaşındaki bir kız ile evlilik hayatına sürüklemesini konu alıyor. 15 yaşında çobanlık yapan köylü kızı Fidan ve 35 yaşında olan ancak zeka geriliği sebebiyle Fidan'a zihnen denk olan Salih'in zorla girdikleri dünya evi ikisinin de hayatını hiç ummadıkları şekillerde etkilerken hayatın gerçekleri karşısında yarım kalmış iki insanın hayatları gözler önüne seriliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top