Hesabım
    Spike Lee’nin Filmlerinde Müziğin Gücü!

    Brooklynli yönetmen Spike Lee röportajı burada!

    Brooklynli yönetmen Spike Lee bir aylık Red Bull Music Academy Festivali kapsamında Manhattan’daydı. SVA Theatre’daki sunucu Nelson George’un bir söyleşi gerçekleştirdiği ünlü yönetmen müziğe bakışını, “Müziği hikâyeyi anlatmak için kullanıyorum” cümleleriyle özetledi ve  Lee, Beatles filmleri Help ve Hard Day’s Night’ı ilk ilham kaynakları arasında göstererek müziğe yaklaşımının nasıl değiştiğinden bahsetti.

    Kariyeri boyunca uzun metrajlı filmlerden belgesellere, müzik videolarına ve reklamlara kadar her türden filmler çeken Lee hayranlarının hıncahınç doldurduğu salonda neredeyse iki saat boyunca sahnede kaldı.

    Yönetmen, Prince’in Money Don’t Matter 2 Night videosu ve They Don’t Care About Us’ta Michael Jackson’la yaptığı işbirliği dâhil en beğendiği müzik çalışmalarından bazılarını seçti. Lee uzun metrajlı filmlerinden ise 1988 tarihli School Daze’den muhteşem koreografili İyi Saç-Kötü Saç rutinini ve bir sonraki filmi Do the Right Thing’den yeni yetme Rosie Perez’in Public Enemy’nin Fight the Power parçası eşliğinde hipnotize edici bir dans sergilediği açılış sekansını seçti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top