Hesabım
    Tolga Karaçelik Bu Kez Jüri Koltuğunda!

    Sarmaşık filminin yönetmeni Karlovy Vary ve East End film festivallerinin jürisinde olacak.

    Geçtiğimiz yıl, yazıp yönettiği son filmi “Sarmaşık”la uluslararası festivallerden çok sayıda ödül kazanan Tolga Karaçelik, Londra’da gerçekleşecek East End Film Festivali’nin bu yılki jüri başkanlığı, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nin East of the West bölümünde ise jüri üyeliği yapacak.

    23-28 Haziran tarihlerinde Londra’da gerçekleşecek East End Film Festival 2016’da jüri başkanı olacak olan yönetmene jüride Hellboy karakterine hayat veren ünlü oyuncu Ron Perlman, yönetmen Mostofa Sarwar Farookı, yazar-yapımcı Kaleem Aftab ve yönetmen Sarah Gavron eşlik edecek. Başarılı yönetmenin, "East of West" bölümünde jüri üyesi olduğu 51. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali de 1-9 Temmuz 2016 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleşecek. 

    Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan “Sarmaşık”; daha sonra Karlovy Vary, Sydney, Toronto, Selanik, Sao Paolo, Brisbane Asia Pacific gibi önemli uluslararası film festivallerinde sinemaseverlerle buluşmuş, East End Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülü, 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü, 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ise “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerine layık görülmüştü. Film aynı zamanda, önceki yıl festival kapsamında ilk kez düzenlenen Antalya Film Forum’un Work in Progress Platformu’nda “Colorist Post Prodüksiyon” ödülünü kazanmıştı. İtalya’nın önemli festivallerinden 17. Cinema del Europa Film Festivali’nde Cinemaeuropa ödülünü kazanan “Sarmaşık”; son olarak Hollanda’da gerçekleşen 4. Kırmızı Lale Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top