Hesabım
    Gladyatör'ün Senaristinden Mevlana Filmi Geliyor!

    Mevlana'yı Leonardo DiCaprio mu canlandıracak?

    Taze Oscar ödüllü oyuncu Leonardo DiCaprio bugüne kadar farklı karakterlerde boy göstererek çoktan sinemaseverlerin beğenisini kazandı. Acımasız köle sahibinden dünyaca ünlü dolandırıcıya varana dek geniş bir yelpazede rol alan oyuncunun Guardian'da yer alan habere göre şimdi de Mevlana olarak karşımıza çıkma ihtimali var.

    Gladyatör filminin usta senaristi David Franzoni'nin yönetmenliğini üstleneceği film Mevlana Celaleddin Rumi'nin hayatını temel alacak. Film Hollywood'ta yer alan "terörist Müslüman" imajını da yıkmayı hedefliyor. 13. yüzyılda yaşayan dünyaca ünlü şair, düşünce adamı ve mutasavvıfın hayatını konu alacak olan filmin yapımcılığını ise Stephen Joel Brown üstlenecek. Projenin ön hazırlıkları için geçen hafta İstanbul’a gelerek Mevlana araştırmacılarıyla konuşan Brown ve Franzoni, ardından Konya'ya gittiler. Mevlana'nın Shakespeare gibi olduğunu söyleyen yönetmen, "Çok yetenekli ve kendi halkının gözünde çok değerli olan bir karakter. Bu karakterler her zaman işlenmeye değerdir" diye konuştu. Başrol için Leonardo DiCaprio'yu istediklerini söyleyen ikili Şems-i Tebrizi rolü için ise Marvel'ın Iron Man'i Robert Downey Jr'ı düşündüklerini söylediler.

    Ancak sosyal medyanın cevabı gecikmedi. Hollywood'un farklı kültürlerdeki karakterleri alıp Amerikan tiplemesiyle beyazperdeye aktarmasının son dönemin güncel konularından biri olduğunu göz önüne alırsak medyadan gelen "orijinale saygısızlık" tepkilerini de tahmin edebiliriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top