Hesabım
    Siyahi Bir Kadın Karakterden Iron Man Olur mu?

    Peki, neden olmasın?

    Türkiye coğrafyası 9 günlük bayram tatilindeyken ABD sularından gelen bir haber ortalığı tabir-i caizse kasıp kavurdu. Marvel Türkiye'nin de resmi sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği, merak uyandıran bir gif paylaşımı ile duyurduğu ve bizim de paylaştığımız gelişme, yılların Iron Man karakterini artık Tony Stark'ın değil de yeni bir isim ola Riri Williams'ın canlandıracağı idi! Değişimin kendisi başlı başına soru işaretiyken, Riri Williams'ın siyahi bir kadın karakter olması ise pek çok sıkı hayranın hiç hoşuna gitmedi! 

    Sinemasal açıdan durumu açıklığa kavuşturmak gerekirse, şuan için devam eden ya da edecek film serilerine dair resmi bir açıklama yok. Bu değişimin çizgi roman serileri içerisinde gerçekleşeceği bizzat çizgi roman karakterine şuan için yön veren isimlerden olan Brian Michael Bendis'ten geldi.

    Time.com'a verdiği röportajda Tony Stark'ın bir süper kahraman olarak kendi hikayesinin sonuna geldiğini ifade eden Bendis, Stark'ın çok şey yaşadığını ve zırhından yavaş yavaş ayrılması gerektiğini ekliyor. Stark kendi Iron Man'inin sonuna doğru gelirken, yeni bir karakter olan Afro-Amerikalı, zeki bir M.I.T öğrencisi olan Riri Williams'a yer açtığını ekleyen Bendis,

    'Bazı hayranlar hadi artık yeni bir karakter yaratın!' derken bir kesimde 'olduğu gibi devam etsin, hiçbir şeyi deiştirmeyin!' görüşünü savunuyor. Çizgi romanda yeni karaktere yer açarken insanların çocukluk hayallerini zedelememe paranoyası her yanımızı sarıyor. Bu yüzden yol arkadaşlarım Miles Morales, Jessica Jones, ve Maria Hill'e çok şey borçluyum."

    sözleriyle her görüşe önem verdiklerinin de altını çiziyor.

    Riri Williams'ın hikayenin organik akışı içerisinde kendisine yer bulduğunu ifade eden Bendis, Civil War II'nun senaryosundaki gelişmeler içinse sır verip ser vermiyor : "Çizgi romandaki bu gelişme, filmdeki Tony Stark'ın da aynı yolda ilerleyeceğini göstermez. Konuştuğumuz şeyler filmin finali değil" diyen Bendis, kendi yarattığı kostüm içerisinde uçan siyahi bir kadın karakterin heyecan verici olduğunun ısrarla altını çiziyor.

    Sonuç olarak, evet karşımızda yeni ve farklı bir kadın kahraman var ama onu ne zaman beyazperdede göreceğimiz şuan belirsiz. Kim bilir gerçekten kibirli, bencil ve uslanmaz bir Tony Stark'a veda etmenin zamanı gelmiştir? Dünyayı biraz da kadınlar kurtarsın!

    Öte yandan Riri Williams karakteri sinemaya da transfer olursa, kendisini canlandıracak olası kadın oyunculara dair spekülasyonlar başladı bile! 

    Siz ne düşünüyorsunuz, Tony Stark Riri Williams ile yer değiştirsin mi? 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top