Hesabım
    Yerli Festival Filmleri Saraybosnalı Seyircilerle Buluşuyor!

    Saraybosna Film Festivali'nde sona doğru yaklaşırken, Türkiye yapımı 8 film seyirci karşısına çıktı!

    Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da düzenlenen ve 12-20 Ağustos tarihleri arasında Orta Avrupalı sinemaseverlerle buluşan 22. Sarajevo Film Festival bu yıl farklı bölümlerinde tam 8 Türkiye yapımını ağırlıyor.

    Bu yıl onur konuğu olarak Robert De Niro'yu ağırlayan Saraybosna Film Festivali'nin uzun metraj ana yarışma bölümünde Mehmet Can Mertoğlu'nun Cannes'da gösterilen filmi Albüm ve Cemil Ağacıklıoğlu'nun son filmi Tarla rekabet halindeyken, özel gösterimler bölümünde Emre Konuk imzalı Çırak,  belgesel yarışmasında ise  Bağlar ve Genç Pehlivanlar program dahilinde gösterilen yapımlar.

    Ayrıca Kısa Film bölümünde Cosmorama ve In Focus bölümünde Emin Alper'in Abluka'sı Saraybosna Film Festivali programında Bosnalı sinemaseverlerle buluştu.  Festival programın ayrıca yarışma dışı bölümde Türk-Ermeni ilişkilerini mercek altına alan 8 kısa filmin kolajı ile ortaya konmuş In The Same Garden adlı yapım da yer alıyor.  

    Açılışını efsane aktör Robert De Niro ile yapan festivalin ilk gün videosu: 

    Albüm filminin gala gecesinden bir kare: 

    Şebnem Bozoklu (@sebnembozoklu) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

    Yapımcı Zeynep Atakan ise yarışmalı bölümün jürisinde yer alıyor: 

    Cemil Ağacıklıoğlu, duvardaki resmini imzalarken: 

    Roberto De Niro'dan bir kare: 

    Yağmurlu günlere rağmen hız kesmeden devam eden ve yaklaşık 60 ülkeden 250'den fazla uzun/kısa metraj filmi ağırlayan Saraybosna Film Festivali hafta sonu yapılacak ödül töreninin ardından pazar günü son bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top