Hesabım
    TRT’den 40.000 TL Proje Ödülü!

    TRT Antalya Film Forum’da seçilecek bir film projesine 40.000 TL geliştirme desteği verecek.

    TRT, 2014’de başlattığı televizyon ile sinemayı buluşturan projesi TRT TV Filmleri (TRT Ev Sineması) ile Türk film endüstrisinde köklü ilişkiler geliştirdi. Bu bağlamda TRT, 16-23 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde yer alıyor.

    TRT bu yıl ilk kez festival kapsamında yer alan Antalya Film Forum’da seçilecek bir film projesine 40.000 tl tutarında geliştirme desteği verecek. Antalya Film Forum, Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen, başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinde ortak yapım olanaklarını arttırmayı, yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine ve projelerinin uluslararası sinema endüstrisi içerisinde yer edinmesine katkı sağlamayı amaçlayan bir ortak yapım ve proje geliştirme platformu.

    Proje Geliştirme Ödülü’nün yanı sıra, TRT Televizyon Dairesi Başkan Yardımcısı Halid Şimşek “TRT TV Filmleri: Sonuçlar ve Gelecek Vizyonu” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Ayrıca Antalya Film Forum Genel Koordinatörü Suzan Güverte’nin moderatörlüğünü üstleneceği “Yeni Modeller: İlk Yapımcılık Deneyimleri “ konulu panelde, TRT yapımcıları Uğur Uzunok, Volkan Özgümüş ve Faruk Güven deneyimlerini paylaşacak.

    Geçtiğimiz yıl bu forumda düzenlediği “Sinemaya TV’den Bakmak: TRT TV Filmleri” konulu panel ilgi ile karşılanmıştı. TRT, bu yılki forumda daha da güçlü bir katılım hedefliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top