Hesabım
    Dağ 2 “İlk”lerle Dikkat Çekiyor!

    Alper Çağlar’ın yazıp yönettiği film, çekimlerde Türk sinemasındaki pek çok ilke imza attı.

    Alper Çağlar’ın yazıp yönettiği Dağ 2 filmi, çekimlerde kullanılan teknik ekipmanlar ve oyuncuların geçirdiği hazırlık süreçleri ile Türk sinemasındaki pek çok ilke imza attı. Filmde öyküsü anlatılan “Fırtına Getiren” timinin askerlerini oynayan oyuncular rollerine hazırlanırken 3 ay boyunca kondüsyon ve operasyonel teknikler konusunda eğitim aldı. Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda çekilen Özel Kuvvetler komando sahneleri için oyuncular, gerçek eğitim parkurlarında çalıştı.

    Dünyanın en yüksek eğitim kulelerinden biri olan Eğirdir Dağ Komando Okulu 76 metre iniş kulesinden, gerçek bir komando gibi geri-iniş gerçekleştirdiler ve Atlas Kulelerinden elleri bağlı olarak göle atladılar. Yine Eğirdir'deki birçok taktik planlama odası ve eğitim binası içinde çekimler yapıldı.

    Yönetmen Alper Çağlar çekimlerde gösterilen performanslardaki gerçekçiliği yakalayabilmek için, oyunculara özel kuvvetler personellerinin sınır ötesi operasyonda taşıdığı yükü tüm sahnelerde taşıttı. Ankara Erler Özel Hava Alayı Üssünde gerçekleştirilen harekat sahnesi için, HALO paraşüt atlayış ekipmanları Özel Kuvvetler tarafından tedarik edildi ve oyuncuların hiçbir ekipmanı eksik bırakılmadı. Oyuncular uçağın içinde ve dışında gerçekleşen bu sahnede, yaklaşık 22 kilogramlık ekipmanlarını, 15 kilogramlık savaş teçhizatlarını günboyu üzerlerinde taşıdılar.

    Film, Kuzey Irak'da IŞİD tarafından infaz edilecek olan gazeteci Ceyda Balaban'ı kurtarmayı amaçlayan yedi kişilik "Fırtına Getiren" timinin yaşadıklarını konu alıyor. Filmde operasyonu Bordo Bereliler yönetiyor. İlk filmde teröristlerin elinden kurtulan Oğuz ve Bekir de özel kuvvetlere katılıyor ve IŞİD terör örgütünü bitirme planları beyazperdeye yansıyor. 

    Kadronun değişmeyeceği Dağ 2 filminde yine başrolleri Çağlar Ertuğrul ve Ufuk Bayraktar paylaşıyor. Film 4 Kasım 2016 tarihinde vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top