Hesabım
    Genç Pehlivanlar Tiflis'ten Jüri Mansiyon Ödülü ile Döndü!

    Genç Pehlivanlar Tiflis Uluslararası Belgesel Film Festivali’nin “Odak Kafkasya” bölümünde Jüri Özel Mansiyon Ödülü'ne layık görüldü!

    Genç PehlivanlarTiflis Uluslararası Belgesel Film Festivali’nin “Odak Kafkasya” bölümünde Jüri Özel Mansiyon Ödülü'ne layık görüldü!

    Mete Gümürhan'ın yazıp yönettiği Genç Pehlivanlar ayrıca 30. Cinekid Film Festivali’nde (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali) ve 66.Berlin Film Festivali’nde "Generation Kplus" kategorisinde Jüri Özel Mansiyon Ödülü'ne de layık görülmüştü. Film bu yıl onur konuğu olarak Robert De Niro'yu ağırlayan Saraybosna Film Festivali'nin uzun metraj ana yarışma bölümünde gerçekleşen belgesel yarışmasında da gösterildi. 

    Genç Pehlivanlar, küçük diyebileceğimiz yaşlarda federasyona bağlı güreş okuluna başlayan genç sporcuların günlük rutinlerine bir pencere açıyor. Sabahın ilk ışıklarından başlayarak çocukları takip eden kamera, sanki orada bir film ekibi yokmuş doğallığı ile ilerleyerek, çocukların okul hayatlarından, en yorucu antremanlarına kadar gün içerisinde yaşadıklarını bizim belgesel sinemamız açısından yenilikçi bir anlatım dili ile aktarıyor.

    Spor-belgesel türündeki filmin oyuncu kadrosunda Muhammed CeylanBaran KendirlioğluHarun Kılıç ve Beytullah Onur yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top