Hesabım
    "Arrival" Filmi Hakkında Bunları Biliyor Musunuz?

    Film için yabancı basın neler dedi?

    İlk olarak yönetmenliği için Nic Mathieu'ya anlaşılan, ardından yönetmen koltuğunu Denis Villeneuve'nun devraldığı Arrival filmi bugün itibariyle vizyona giriyor! Yılın bilim kurgu bombası hakkında bilmedikleriniz burada!

    • Ünlü bilim adamı Stephen Wolfram ve oğlu Christopher Wolfram'ın danışmanlığında çekilen filmde, kullanılan bilimin doğru işlenmesi ve doğruluğunu koruması için çok büyük bir özen gösterildi. Kurgusal boyutunun olabildiğince az olduğu filmdeki bilimsel teknikler dikkatli bir şekilde kullanıldı.
    • İsmi ilk olarak "Story of Your Life" olarak belirlenen filmin ismi hedef kitlenin beğenmemesinin ardından "Arrival" olarak değiştirildi.
    • Filmin posterinde Shanghai'ın kültürel simgesinin yanlış yerde gösterilmesi Hong Kong'ta olay yarattı. Tepkiler o kadar büyüktü ki 24 saatin sonunda Paramount Pictures, doğru posterle değiştirmek adına eski posteri tüm sosyal medya hesaplarından kaldırttı.
    • Film, Ted Chiang tarafından 2000 yılında yazılan "Story of Your Life" öyküsüne dayanıyor.
    • Empire UK  film hakkında "Bütün başarılı bilim kurgu filmleri gibi Geliş'in de çağımız hakkında önemli göndermeleri var. Özellikle de iletişimin önemi hakkında" diye yazıldı.
    • Filmin bestecisi Jóhann Jóhannsson daha filmin çekimleri başlamadan bestelere başladı ve yönetmen Villeneuve da besteleme aşamasına aktif olarak katıldı.
    • 2015 Haziran'ında başlayan çekimlerin ardından filmin bitmesiyle birlikte yönetmen Villeneuve Blade Runner 2049 filmi üzerinde çalışmaya başladı.
    • The Guardian film hakkında "Kanadalı yönetmen Villeneuve imzalı "Geliş" filmi akıllıca yaratılmış, derinlikli ve dengeli bir film" diye yazdı.
    • Filmde uzaylıların iniş yaptığı 3 lokasyon var; Birleşik Krallık, Amerikan eyaleti Montana ve Rusya. Bu lokasyonlar aynı zamanda  John Christopher'ın 1988 imzalı romanı "When the Tripods Came"de de uzaylıların iniş yaptığı noktalardı.
    •  The Hollywood Reporter film hakkında, "Yetişkinler için başarılı bir bilim kurgu yapımı olan Arrival, duygusal derinliği açısından zengin ancak korku ve gerginlik hislerini koruyabilen, aşk ve kayıp kavramlarını derinlemesine irdeleyen ve Amy Adams'ın başarılı performansıyla dikkat çeken bir yapım" diye yazdı.

    Yılın bilim kurgu bombasına bilet almak ve seanslarını öğrenmek için tıklayın!

    Filmin 5 yıldızlı Beyazperde.com eleştirisi için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top