Hesabım
    Leonard Cohen Hayatını Kaybetti!

    Leonard Cohen'i kaybettik...

    Kanadalı efsane yazar, şair, söz yazarı ve müzisyen Leonard Cohen 82 yaşında hayata gözlerini yumdu.

    Ünlü sanatçının oğlu Adam Cohen, Rolling Stone'a yaptığı yazılı açıklamada, "Babam, Los Angeles'teki evinde en iyi albümlerinden biri olduğuna inandığı son albümünü tamamlamış olmanın huzuru içinde hayata gözlerini yumdu" diye konuştu. Cohen'in ölümü önce Türkiye saati ile 04:30'da resmi Facebook sayfasından duyuruldu. Duyuruda anma töreninin ileriki bir tarihte Los Angeles gerçekleşeceği belirtildi.

    Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Cohen, geçen ay piyasaya çıkan You Want It Darker albümüyle ilgili konuşurken “Ölmeye hazırım" diye konuşmuştu. Ünlü sanatçı sevgilisi Marianne Ihlen’i Ağustos ayında kaybetmişti.

    1934 yılında Kanada'nın Montreal kentinde dünayaya gelen Cohen, ilk şiir kitabını 1956'da, ilk romanını ise 1963'te yayımlamıştı. Yunan adası Hydra'ya taşınan ve "Hitler'in Çiçekleri" (1964),  "Gözde Oyun" (1963), "Görkemli Kaybedenler" (1963) kitaplarını yayımlayan Cohen, gelmiş geçmiş en önemli sanatçılardan biriydi. Kanada'nın en büyük sivil şeref madalyası "Companion of the Order of  Canada" sahibi olan Cohen, 1967'de Vietnam Savaşı karşıtı konserlerde de boy göstermişti. 

    Yaklaşık 60 yıllık bir müzik kariyerine sahip olan Cohen, "Hallelujah" başta olmak üzere, "Bird on a Wire", "I'm Your Man" ve "Death of A Ladies Man" gibi unutulmayacak parçalara imza atmıştı. Kariyeri boyunca kısa filmlerde de oyunculuk yapan Cohen aynı zamanda Night MagicOther Tongues ve Satellite gibi uzun metraj filmlerin de bestelerini üstlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top