Hesabım
    Oğuz Peri 4. Boğaziçi Uluslararası Film Festivali'nin Konuğu Oldu!

    “Filmi Masada Bitirmek” isimli atölye çalışmasıyla Sinema Sektörünün Yapımcı ve Uygulayıcı Yapımcısı olan önemli isimlerinden Oğuz Peri festivaldeydi.

    İstanbul Medya Akademisi ve Uluslar arası Boğaziçi Sinema Derneğinin düzenlediği 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Festival Etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz gün “Filmi Masada Bitirmek” isimli atölye çalışmasıyla Sinema Sektörünün Yapımcı ve Uygulayıcı Yapımcısı olan önemli isimlerinden Oğuz Peri’yi konuk etti.

    Aşk Tesadüfleri Sever, Eve Dönüş: Sarıkamış 1915, Kaçma Birader filmlerinin yapımcılığını, Yahşi Batı, Kelebeğin Rüyası gibi önemli filmlerinin uygulayıcı yapımcılığını üstlenen ve aynı zamanda mezun olduğu Anadolu Üniversitesi'nde Yapımcılık dersleri veren Oğuz Peri, Yapımcılık ve Uygulayıcı yapımcılık üzerine deneyimlerini ve bilgilerini sinema öğrencileri ile sektörün profesyonelleriyle paylaştı. 

    Yapımcılığın ve yygulayıcı yapımcılığın detaylarını, atölye çalışmasına katılanlarla paylaşan Peri, filmin çekim aşamasına geçmeden başlangıcından bitimine kadar bütünüyle yaratımın masada oluşturulması ve insani, çevresel ve mekansal faktörlerin teknik ve profesyonel çerçeve planlanmasının yine aynı masada oluşturulması konusunda deneyimlerini çalışmaları eşliğinde anlattı. Filmlerinin yanı sıra reklam çekimlerinden de örnekler veren Peri, yapımcılığın ve uygulayıcı yapımcılığın arasındaki farklara da değindi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top