Hesabım
    Gezici Festival'in 22. Yolculuğu Bugün Başlıyor!

    22. Gezici Festival, bugün izleyici ile buluşmaya başlıyor!

    Ankara Sinema Derneği tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla düzenlenen Gezici Festival, 22. yolculuğuna bugün itibariyle başlıyor.  Festivalde klasikleşen bölümlerinin yanı sıra özel bölümleri ve konuklarıyla bu yıl da sinema üzerine söyleşiler ile çeşitli atölye çalışmaları yer alacak.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara’dan yola çıkan Gezici Festival, 25 Kasım - 1 Aralık’ta Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’ndeki gösterimlerinin ardından, 2-4 Aralık tarihleri arasında Eskişehir’de ve son olarak 5 - 7 Aralık’ta Kastamonu’da olacak.

    Bugün Ankara’da başlayacak festivalin bugünkü programında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Zeki Demirkubuz’un son filmi Kor, Reha Erdem Seçkisi’nden Ox-Bow Olayı, Dünya Sineması’ndan Hayvanat, yönetmen Rıza Sönmez’in de katılımıyla “Orhan Pamuk’a Söylemeyin, Kars’ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var” ve yine Dünya Sineması’ndan Maren Ade’nin filmi Toni Erdmann.

    Alman Kültür Merkezi’ndeki gösterimler ise 26 Kasım Cumartesi günü başlıyor.15.30’da Çocuk Filmleri ile başlayan film gösterimleri 18.00’da konuk sanatçımız Zeyno Pekünlü’nün de katılımıyla gerçekleşecek “Yeşilçam’dan YouTube’a Erkeklik Halleri” gösterimleri olacak.

    Festivalin klasikleşen bölümleri Dünya Sineması, Türkiye 2016, Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri bu yıl da festival izleyicisiyle buluşacak. Dünya'nın önemli festivallerine seçilmiş ve övgüyle karşılanmış pek çok filmin gösterimleri de Gezici Festival çerçevesinde yapılacak.

    Festival hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top