Hesabım
    3. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri İçin Geri Sayım!

    3. Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri'ne az bir süre kaldı...

    Sessiz sinemanın eşsiz örneklerini sinemaseverlerle buluşturan Uluslararası İstanbul Sessiz Sinema Günleri bu yıl 3. yaşını kutluyor.

    Kino İstanbul tarafından organize edilen, İtalya’nın ünlü sinemateği Cineteca di Bologna ve Hollanda'nın saygın sinema müzesi Eye Filmmuseum'un kurumsal ortağı olduğu  festival 15-18 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin bu yılki teması ise ‘Yol ve Yolculuk’ olacak.

    Akbank Sanat, İtalyan Kültür ve Fransız Kültür merkezlerinde seyirciyle buluşacak olan filmler sinemanın öncü örneklerini canlı müzik eşliğinde bir araya getirirken, yerli - yabancı akademisyenler, araştırmacılar, küratörler tarafından her filme özel birer sunum yapılacak. Biletler, Biletix satış kanallarından ve etkinlik mekanlarında kurulacak festival gişelerinden alınabilecek.

    Yola ve yolculuğa dair birçok filmin yanında büyük kısmı ilk kez seyirci karşısına çıkacak. Festival, Osmanlı İmparatorluğu dönemi görüntülerinden Diva filmlerine, Chaplin ve Keaton klasiklerinden Alman Dışavurumculuğu’na ve ‘renkli sessizler’e kadar birçok bölüme yer veriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top