Hesabım
    Çocuk Filmleri Festivali’ne Engelsiz Açılış!

    13. Çocuk Filmleri Festivali’nin açılışı Eskişehir'de gerçekleşti.

    TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle bu yıl 13.sü düzenlenen Çocuk Filmleri Festivali’nin açılışı dün akşam gerçekleşti.Türkiye’de ilk defa bir uluslararası animasyon filminin görme ve işitme engelliler için, sesli betimlemeli olarak gösterildiği açılışta ayrıca bütün tören de işaret diliyle anlatıldı.

    Dünyada ödüller almış animasyon filmlerin ücretsiz gösteriminin yanı sıra, hikâye anlatımı ve animasyon atölyelerinin de gerçekleşeceği 13. Çocuk Filmleri Festivali, 29 Kasım – 2 Aralık 2016 tarihleri arasında Eskişehirli çocuklarla buluşacak.

    Festivalin açılış töreni, 29 Kasım Salı günü EBB Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde çocukların ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. Sevilen oyuncu Ceren Benderlioğlu’nun sunduğu törende çocuklar; 2015 Toronto Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Kısa Animasyon Ödülü’nü kazanan “Deniz Tutkusu” (Jonas on the Sea) adlı açılış filmini izledi. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilke imza atan festival, açılış filmini Sesli Betimleme Derneği ile işbirliği çerçevesinde yeniden düzenledi. İşaret dili tercümanı Esra Karadağ ise, işitme engelliler için tüm töreni işaret diliyle anlattı.

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, EBB Başkan Vekili Abdulkadir Akar, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, TÜRSAK Vakfı Başkan Yrd. Cemal Okan, oyuncular Demir Karahan, Ayten Soykök, Fulya Aksular, Valilik Kültür Müdürü Şennur Azade ve Sesli Betimleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Yılmaz da katıldı.

    Festival kapsamında ayrıca Fulya Aksular tarafından, açılış töreni öncesinde Yarışma Filmleri Ana Jüri Atölyesi düzenlendi. Atölyeye katılan ve yaşları 7-12 arasında değişen Çocuk Jürisi; festivalin yarışma bölümündeki filmler arasından “Sisler Arasında” filmini “En İyi Film” olarak seçti. Seçtikleri filmi açılış töreninde sahnede açıklayan Çocuk Jürisi, filmi seçme sebeplerini de anlattı.

    Detaylı bilgi için: tursak.org.tr

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top