Hesabım
    "Aşık" Filminin Özel Gösterimi Yapıldı!

    "Aşık" 30 Aralık'ta sinemalarda!

    Yönetmenliğini ve senaryosunu Bilal Babaoğlu'nun üstlendiği, Türk halk şiirinin unutulmaz ozanı Aşık Veysel'in hayatını beyazperdeye aktaran Aşık filminin özel gösterimi geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleşti.

    Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen özel gösterimde filmin yönetmeni ve oyuncuları da hazır bulundu. 

    Babaoğlu, "Çok mutluyuz. Film yapmak da uzun ince bir yol ve biz o yolun sonundayız. Bir Aşık Veysel biyografisi değil, aşığı ve aşıklığı anlatan bir film oldu. Aşık Veysel'in ilk türküsünü yakana kadarki dönemini ele aldık. Zaten türküsünü yaktığında da final yaptık" dedi. Filmin başrol oyuncusu Kartal, filmin bir ozanın türkü yakma hikayesi olmasıyla birlikte, görme engelli oluşuyla da bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.

    Başrol oyuncularından Meltem Miraloğlu, "Aşık Veysel'in hayatından esinlenilen bir aşk filmi oldu. Ben de filmde Aşık Veysel'in aşık olduğu Esma karakterini canlandırıyorum. Aşık Veysel'i tanıtmaya gerek yok, onu sürekli genç nesillere hatırlatmamız gerekiyor. Bu vefa borcumuz. Bu yüzden ben de filmde seve seve rol almayı kabul ettim" diye konuştu.

    Aşık'ta halk ozanını Emirhan Kartal'ın canlandırdığı filmin başrollerinde Meltem MiraloğluUğur Aslan ve Aşık Veysel’in torunu oyuncu Yeliz Şatıroğlu yer alıyor. Aynı anda 50 salonda vizyona girecek olan film işitme ve görme engelli sinemaseverlere de ulaşmayı amaçlıyor. Film, Sesli Betimle Derneği’nin özel çalışmasıyla sesli betimleme ve işaret diliyle anlatılacak.

    Kaynak: NTV

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top