Hesabım
    Pera Film’in Yeni İstikameti Balkanlar!

    Pera Film, yeni gösterimler: İstikamet: Balkanlar film programı başladı!

    Balkanlara doğru çıkılan yolculuklar ile Balkanlar coğrafyası içindeki yolculukların sinemadaki izdüşümlerini bir araya getiren İstikamet: Balkanlar Pera Film'de başladı! 

    13-31 Ocak tarihleri arasında gösterimde olacak program 7 Mayıs’a dek devam eden Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergisiyle birlikte Balkanlar'ın izini sürüyor. Program, bu coğrafyadaki farklı savaşlara yabancı gazetecilerin gözüyle bakarken, savaşların etkilediği aşkları ve aileleri, savaşın geride kaldığı günlerde farklı sebeplerle yolu Balkanlar’dan geçenlerin hikâyelerini içeriyor. 

    İstikamet: Balkanlar programı kapsamında İngiliz yönetmen Michael Winterbottom imzalı Saraybosna’ya Hoşgeldiniz, Isabel Ellsen’in romanından uyarlanan Umut Çiçekleri, İtalyan yönetmen Sergio Castellitto’nun imzasını taşıyan Sen Dünyaya GelmedenAngelina Jolie’nin yönetmen koltuğunda oturduğu ilk film olan Kan ve Aşkreklam filmi yönetmeni olan Fredrik Bond’un ilk uzun metrajlı filmi Charlie Countryman’ın Gerekli ÖlümüAdriano Valerio’nun ilk filmi Keder,Kral III. Nicholas’ın, ülkesine dönme sürecinde karşılaştığı sıkıntılar komedi tarzında çekilen Kayıp Kral, 2001 yılında Tarafsız Bölge filmiyle ülkesi Bosna-Hersek’e En İyi Yabancı Dilde Film kategorisinde Oscar ödülü kazandıran Danis Tanovic imzalı Güzel Bir Hayat DüşlerkenBulgar yönetmen Kamen Kalev’in ilk filmi Şark Oyunları İstikamet: Balkanlar programı kapsamında seyircilerle buluşacak.

    Biletler biletix’ten (www.biletix.com) temin edilebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top