Hesabım
    Sundance Film Festivali'nde Protesto!

    Festivalin gerçekleştiği yerde, festivale eş zamanlı olarak Anti-Trump yürüyüşü planlandı!

    Film endüstrisinin en önemli film festivallerinden biri olan Sundance Film Festivali, Donald Trump karşıtı bir protesto gösterisine sahne olacak gibi görünüyor. 

    Kadın Meclisi, Facebook sayfalarına göre "İnsan haklarına, kişisel haklara, çeşitliliğe saygı duyan herkes" için bir yürüyüş düzenliyor. The Wrap'a göre Hollywood'un en önemli haftalarından birinde gerçekleşecek protestoya aktörlerin ve film yapımcılarının da katılması bekleniyor.

    Her yıl yüzlerce aktörün katılımı ile gerçekleşen film festivalinin başladığı saatlerde ve festivalin gerçekleştiği yerde yapılması planlanan protestonun etkinlik açıklamasında, "Yaratıcı ve Park City topluluklarında, özgürlük, insan hakları, güvenlik ile sağlığımıza olan saygımızı göstermek için ve ülkemizin çeşitliliğinin en büyük gücümüz olduğunu kabul ettirmek için ülkemizin geri kalanı ile dayanışma içindeyiz. Bu yürüyüşümüz insan haklarına, toplumsal özgürlüğe ve çeşitliliğe saygılı herkese açıktır" ifadelerine yer verildi.

    Yürüyüş, seçimi kazandıktan sonra ülkede büyük tartışmalara yol açan Donald Trump'ın, Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı olarak göreve başlamasından bir gün sonra gerçekleşecek. Washington'daki aynı amaçlı gösteriye denk olacak şekilde gerçekleşecek. Ayrıca bu protesto gösterisinin Sundance aracılığıyla örgütlenmediğini ve Sundance'le bağlantılı olmadığını belirtelim. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top