Hesabım
    Restore Edilmiş "Anayurt Oteli" İstanbul Film Festivali’nde!

    Bu senenin İstanbul Film Festivali’nin “Türk Klasikleri Yeniden” projesi kapsamında restore edilecek filmi Anayurt Oteli oldu!

    İstanbul Film Festivali’nin Groupama işbirliğiyle 10 yıl önce başlattığı “Türk Klasikleri Yeniden” projesi için bu yıl restore edilecek film belli oldu.

    Ömer Kavur’un Yusuf Atılgan’ın romanından uyarladığı, 1987 yapımı başyapıtı Anayurt Oteli, Groupama ve İstanbul Film Festivali işbirliğiyle Fanatik Film tarafından restore edilerek sinemaya yeniden kazandırılacak.

    36. İstanbul Film Festivali “Türk Klasikleri Yeniden” bölümü kapsamında yapılacak özel gösterimde bu yıl Ömer Kavur’un yönettiği, başrollerini Macit Koper, Serra Yılmaz, Orhan Çağman ve Şahika Tekand’ın paylaştığı 1987 yapımı Anayurt Oteli, yenilenmiş kopyası ile sinemaseverlerle buluşacak. Film, yapımından tam 30 yıl sonra yeniden beyazperdede izleyiciyle buluşacak.

    Yapımcılığını Cengiz Ergun ile Ömer Kavur’un, yürütücü yapımcılığını Sadık Deveci’nin üstlendiği Anayurt Oteli’nin müziklerini Attila Özdemiroğlu besteledi. Görüntü yönetmenliğini ise Orhan Oğuz’un üstlendiği, Ömer Kavur’un başyapıtı olarak anılan film, sinemamızın en güçlü edebiyat uyarlamalarından biri olarak kabul ediliyor.

    Anayurt Oteli, 1987 İstanbul Film Festivali’nde En İyi Türk Filmi, 1987 Nantes Film Festivali’nde Büyük Ödül, 1987 Antalya Film Festivali’nde En İyi İkinci Film, En İyi Yönetmen; 1987 Valencia Film Festivali’nde Bronz Ödül, 1988 Venedik Film Festivali’nde ise FIPRESCI Ödülü kazanmıştı. SİYAD tarafından 1987 yılında beş dalda ödüllendirilen Anayurt Oteli, Kültür Bakanlığı’nın En İyi 10 Türk Filmi listesinde de yer alıyor.

    Filmin çok katmanlı senaryosunu Yusuf Atılgan’ın romanından birlikte uyarlayan Ömer Kavur ile filmin başrol oyuncusu Macit Koper, bu ortak çalışmanın ardından birçok filmin senaryosunda da işbirliği yaptı. Macit Koper, bu filmdeki performansıyla Nantes Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüş ve SİYAD tarafından Yılın En İyi Erkek Oyuncusu seçilmişti. Koper’e bu yıl İstanbul Film Festivali’nin Sinema Onur Ödülü verilecek.

    Önceki festivallerde Bereketli Topraklar Üzerinde,Vurun Kahpeye, Boylum Al Yazmalım, Üç Arkadaş, Gurbet Kuşları, Vesikalı Yarim, Muhsin Bey, Yılanların Öcü ve Sürü filmleri restore edilmişti.

    İKSV tarafından 5-16 Nisan tarihlerinde yapılacak 36. İstanbul Film Festivali’nin programının tamamına, 14 Mart Salı gününden itibaren film.iksv.org adresinden ulaşılabilir.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top