Hesabım
    Ayberk Atilla Yaşamını Yitirdi!

    Ünlü oyuncu bir süredir tedavi gördüğü kanser yüzünden hayatını kaybetti...

    Usta oyuncu Ayberk Atilla'dan kötü haber geldi. Atilla, bir süredir tedavi gördüğü mesane kanseri sebebi ile bu sabah hayata veda etti...

    71 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Atilla'nın vefat haberini duyuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, "Değerli sanatçılarımızdan Ayberk Atilla ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, tüm sevenlerine ve Türk tiyatrosuna başsağlığı dileriz." açıklamsını ifade etti.

    Sevilen oyuncu,  Posta gazetesine yaşadığı kanser hastalığıyla ilgili "Mesane kanserine yakalandım. Sadece mesane kanseri değil etrafa yayılmaya hevesli bir kanser. Doğal olarak kan değerlerim düşüyor. Patoloji neticesi geldi, kanserin türü de böylelikle belli oldu. Öncelikle kemoterapi tedavisi düşünülüyor ancak ben kemoterapi tedavisine uzak bakıyorum" şeklinde konuşmuştu.

    Ayberk Atilla, 18 Eylül 1946'da İstanbul'da doğmuştu. 1967 yılında Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda başlamış, daha sonra ise sırasıyla Münir Özkul Tiyatrosu, Altan Karındaş Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üç Maymun Kabare, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul gibi önemli topluluklarda görev yapmıştı. Pek çok sinema filminde ve dizide rol alan oyuncu daha sonra tekrar tiyatroya dönerek  BKM Oyuncuları'na katılmıştı. Kiralık Aşk, Seksenler, Hükümet Kadın, Neşeli Hayat, Bir Demet Tiyatro,Organize İşler, Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?, Baskül Ailesi gibi pek çok yapımda oyunculuk yapmıştı. 2013'ten beri  Tiyatro Ayna oyuncusu olan Atilla, son olarak Aziz Nesin'in "Hadi Öldürsene Canikom" oyunu ile tiyatroseverleri büyülemişti. 12 Ocak 2017'de kansere yakalandığı açıklanan Atilla, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda "Komik-i Şehir Naşit Bey" oyununun prömiyere iki gün kala hastaneye kaldırıldı. Bu sabah ise sevenlerine veda etti.

    Ayberk Atilla son olarak sevilen dizi Seksenler'in bakkalı Mehmet olarak karşımıza çıkmıştı. Yine son dönemde popüler dizilerden Kiralık Aşk dizisinde de Sadri Usta karakterini canlandırıyordu. Atilla'nın Bir Demet Tiyatro'da birlikte rol aldığı oyuncu Erdal Tosun da Aralık ayının sonunda bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Emektar oyuncu Ayberk Atilla'nın ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top