Hesabım
    Cannes Jüri Başkanı Pedro Almodóvar Oldu!

    70. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı belirlendi.

    2017'de gerçekleşecek dünyanın en prestijli festivallerinden Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı belli oldu.

    Bu yıl 70. kez düzenlenecek Cannes Film Festivali'nde jüriye usta yönetmen Pedro Almodóvar başkanlık edecek. İspanyol yönetmenin başkanlığını açıklayan Cannes yöneticileri Pierre Lescure ve Thierry Frémaux, "Festivalin 70. yılı için benzersiz ve oldukça popüler bir sanatçıyı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yapıtları sinema tarihinde sonsuz bir iz bırakan Pedro Almodóvar ile festivalin, Gérard Depardieu başkanlığındaki jürinin (1992) üyesi olduğundan beri uzun ve sadık bir ilişkisi var" dedi. Buna karşılık usta yönemen ise "Minnettarım, onur duydum ve mahçup oldum. Jüri başkanlığının getirdiği sorumluluğun farkındayım ve buna uygun olmayı umuyorum. Sadece şunu söyleyebilirim, kendimi, bedenimi ve ruhumu bu göreve adayacağım. Bu hem bir ayrıcalık hem de bir zevktir" sözlerini ifade etti.

    Son olarak Julieta filmi ile karşımıza çıkan,  Oscar'dan Cannes'a, Berlin'den Golden Globe'a en önemli festivalerde onlarca ödüle layık görülen efsane yönetmen, özgün sinemasının baş eserlerinden İçinde Yaşadığım DeriAnnem Hakkında Her ŞeyKonuş OnunlaVolverSinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar gibi filmleri ile tanınıyor.

    Geçtiğimiz yıl 69. Cannes Film Festivali'nin jüri başkanı Mad Max: Fury Road filminin sevilen yönetmeni George Miller olmuştu. 17-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan film festivalinin diğer jüri üyeleri ise henüz açıklanmadı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top