Hesabım
    Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buluyor!

    Ödül töreni 19 Şubat'ta!

    Siyer Vakfı tarafından organize edilen Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması bu yıl  "Kamil İman Kamil İnsan" serlevhası ile 3. yılını kutluyor. 7 Mart 2016 günü yapılan basın lansmanı ile başlayan kısa film yarışmasının ödül töreni 19 Şubat 2017 Pazar günü Haliç Kongre Merkezi'nde Saat: 19:30’da yapılacak. Siyer Vakfı’nın 3 yıl once başlattığı sinema akademisinin 2017 takvimi de ödül töreninde açıklanacak.

    Kurmaca ve animasyon türündeki filmlerin katıldığı yarışmanın danışma ve ön seçici kurulunda Abdulhamit Güler, Bedir Acar, Bünyamin Yılmaz, İhsan Kabil, Mehmet Kaman, Yalçın Parmaksız yer alıyor. Yurtdışında birçok ülkede tanıtım ve duyuraları yapılan yarışmaya, 150’ye yakın film katıldı.

    Jüri başkanlığını Hocakulu Narliyev'in üstlendiği yarışmanın jüri heyeti ise Nazif Tunç'un yanı sıra Elif Eda Karagöz, Firdevs Azizi, Gülcan Tezcan, Hasan Kaçan, Mustafa Demirci, Nasır Khemir ve Nihad Kresevljakovic'den oluşan ana jüri, sözkonusu finalist filmler arasında dereceleri belirleyecek.

    Gala ve ödül töreni öncesinde jüri heyeti ile sinema severlerin buluşacağı oturumlar da yapılacak. Tüm finalistler ve dereceler gala ve ödül Töreni günü ilan edilecek ve ödülleri takdim edilecek. 2014 yılında Türkiye’de ve dünyada ilk defa organize edilen yarışmanın ödül miktarı başladığından bu yana dörde katlandı. 3. Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın Gala ve Ödül Töreni'nin bu yıl ki onur konuğu ise Müslüman kimliğini hiçbir zaman ideallerinin gölgesinde bırakmayan ünlü yönetmen Mustafa Akkad...

    Yarışmada bu yıl toplam 65.000 TL. ödül dağıtılacak. 

    Birincilik ödülü için: 25.000 TL, İkincilik ödülü için: 15.000 TL, Üçüncülük ödülü için: 10.000 TL

    Sponsor Ödülü için: 5.000TL, Mansiyon ödülü için: 4.000 TL, Siyer Vakfı Özel Ödülü için: 3.000TL

    Jüri Özel Ödülü için 3.000 TL para ödülü verilecek.

    Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, sinema sektöründe İslamiyet dininin peygamberi Hz. Muhammed’in güvenilir kişiliği, mücadelelerle geçen hayatı, örnek ahlâkı ve sade hayatının anlaşılabilmesi konusunda bir farkındalık oluşmasını sağlayacak filmler üretilmesi ve bu alanda bir gayret içerisinde olanların desteklenmesi amacıyla 3 yıl önce başladı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top