Hesabım
    Beyaz Balina Filmi Bu Cuma Sinemalarda!

    Doğu Türkistanlı sinemacı Uygur Öztürk'ün Türkiye'de çektiği ilk uzun metrajlı sinema filmi olan Beyaz Balina bu cuma, 24 Mart'ta sinemalarda!

    Doğu Türkistanlı sinemacı A. Uygur Öztürk'ün Türkiye'de çektiği ilk uzun metrajlı sinema filmi olan Beyaz Balina bu cuma vizyona girmek için geri sayımda! Anadolu'da ilkokul çağındaki iki çocuğun düşmanlıktan dostluğa evrilen hikayesini meşhur Moby Dick kitabı çerçevesinde anlatan duygusal yapımın fragmanı da oldukça etkileyici sahnelere sahip. 

    Filmin yönetmeni Uygur Öztürk, İstanbul'da yapılan çekimlerin son gününde Beyazperde.com'a verdiği röportajda filmle olan ilişkisini şu sözlerle dile getirmişti

    "Benim bu projeye başlarken iki amacım vardı. Biri, güzel bir yapımla Türkiye’deki sinema sektörüne girmek. İkinci amacım ise, yaptığım işin bir şekilde izleyiciye hizmet etmesiydi. Hikayemizde yer alan asla arkadaş olamayacak kadar zıt karakterde iki çocuğun dostluğu, izleyende tatlı bir tebessüm bırakacak. Benim hedefim ise 80'li yıllarda Anadolu’nun fakir bir köyünde zor şartlarda yaşayan bu iki çocuğun hayal dünyalarının genişliğiyle gösterdikleri çabaları yansıtarak Anadolu’daki çocukların kitap okuma isteğini artırmak oldu..."

    Başrole iki çocuk oyuncu olan Efe Karaman ve Kaan Ürkmez'i taşıyan filmin oyuncu kadrosunda ayrıca  Erden AlkanUmut KaradağGüneş SayınBurak Çimen ve İbrahim Öner isimleri göze çarpıyor. Filmin çekimlerinin büyük bölümü Çankırı'da ve bazı sahneleri İstanbul Şile'de gerçekleştirildi. Filmin etkileyici müziklerinde ise Cenk Erdoğan'ın imzası var. 

    İki çocuğun saf hikayesini anlatan Beyaz Balina Özen Film dağıtımcılığı ile 24 Mart'tan itibaren Türkiye genelinde vizyonda olacak! 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top