Hesabım
    ABD Box Office Gişesinde Bebeğin Fendi Canavarı Yendi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    İki hafta önce zirveyi alıştığımız canavarı yeniden bizle buluşturan bol yıldızlı Kong: Kafatası Adası'ndan devralan masalsı yapım Güzel ve Çirkin bu hafta zirveye veda etti. Listede bu hafta 3 yeni film kendine yer bulabildi. 

    Listenin bu haftaki galibi eğlenceli animasyon Patron Bebek oldu. Minicik bir bebeği gizli ajan yapan eğlenceli yapım ik haftasında 49 milyon dolar kazanmayı başardı. Kariyer çizgisinde Harry Potter serisinden sonra da Bling RingColoniaKorku Terapisi gibi filmlere yer veren Emma Watson ve Downton Abbey'nin Matthew Crawley'si, Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır'ın Sir Lancelot'u Dan Stevens'ın başrollerini üstlendiği Güzel ve Çirkin bu haftanın da galibi oldu. Rakiplerine fark atan masal uyarlaması yapım 3. haftasında 47,5 milyon dolar kazandı. Film böylece 160 milyon dolarlık bütçesini 2. haftasından ikiye katlamış oldu. Listenin 3. filmi ile Hollywood'un demir başlarından Scarlett Johansson'ı başrolüne yerleştiren Kabuktaki Hayalet oldu. Kült Japon mangasından beyazperdeye uyarlanan film açılışını 19 milyon dolar ile yaptı.

    Listenin 4. filmi 90'lı yılların efsanevi kahramanlarını bizlerle buluşturan Power Rangers oldu. Sıradan lise öğrencilerini uzaylı bilimiyle birer kahramana dönüştüren film 14,5 milyon dolar ile 2. hafta kapanışını yaptı. 100 milyon dolar bütçeli film 65 milyon dolar gişe elde etmiş durumda. Listeyi yarılayan film ise ikonik canavar King Kong'u yeniden bizlerle buluşturan Kong: Kafatası Adası oldu. Kadrosunda Marvel'ın kötü kalpli Asgard tanrısı Loki'si Tom Hiddleston ve Oscar ödüllü Brie Larson'ı barındıran fantastik film 4. hafta kapanışını 8,8 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Film böylece 185 milyon dolarlık bütçesinin üçte ikisinden fazlasını çıkartmış oldu. 

    Listenin ilk yarısı geride kalırken, listenin 6. filmi de vizyonun fantastik yapımları arasından çıktı. Rolü ile ikonikleşen Hugh Jackman'ı son kez Wolverine olarak göreceğimiz Logan filmi bu hafta 6. sırada yer aldı. Çizgi roman evreninin en sevilen mutantının yaşlılığa ve düşmanlarına karşı verdiği mücadeleyi gördüğümüz film, 5. haftasında 6,2 milyon dolar kazandı. 97 milyon dolar bütçeli film 5. haftasında gişesini toplam 211,8 milyon dolara çıkartmış durumda. Korku türündeki Jordan Peele imzalı Get Out 6. haftasında 5,8 milyon dolar gişe elde etti. 4.5 milyon dolar bütçeli film daha 5. haftasından 156,8 milyon dolar kazanmış durumda.  

    Bol Hollywood yıldızlı bilim kurgu Life, 2. hafta kapanışını beklentileri karşılamayarak 5,6 milyon dolar ile yaptı. 58 milyon dolar bütçeli filmin bütçesini çıkartacağı ön görülüyor... Listenin 9. filmi ise eğlenceli komedi CHiPs oldu. Film 2. haftasında 4 milyon dolar kazandı. Listenin son filmi ile Oscar adayı oyuncu Jessica Chastain'ı başrolüne yerleştiren Nazi dramı Umut Bahçesi oldu. Film açılışını 3,3 milyon dolar ile yaptı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top