Hesabım
    28. Ankara Uluslararası Film Festivali Biletleri Satışta!

    Festival heyecanına ortak olmaya ne dersiniz?

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, 20-30

    Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 28’incisi düzenlenecek olan festival yine birbirinden

    güzel film seçkileri ile izleyicilerini bekliyor olacak.

    Festivalde ‘dünya sineması’, ‘ulusal uzun’, ‘kısa’ ve ‘belgesel’ filmlerin gösterimi yapılacak. Yine her yıl

    olduğu gibi ‘ulusal uzun’, ‘ulusal kısa’ ve ‘ulusal belgesel’ yarışmaları düzenlenecek.

    20-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Ankara Uluslararası Film Festivali, bu senenin temasını ‘Körleşme’ olarak belirledi.

    Festival, “Beyazperdede devasa bir görsel alan sunan film öte yandan nedenleri inşa etmeden, sonuca odaklanabilir de. Görsel alanın yanında filmin sunmadığı görünmeyen alan, görmeyi sınırlarken seyircinin tedirgin bakışına yol açar” tespitinden yola çıkarak belirlediği ‘Körleşme’ temasıyla “Seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur? Seyirci körleşir. Bunun ötesine geçmenin çaresi nedir? Sinema bizi ne zaman körleştirir? Egemen olan körleşme aracılığı ile dilediğince erkini nasıl kurar?” sorularına yanıt arıyor.

    Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘Ulusal Uzun’ film yarışmasının jüri başkanlığını ödüllü yönetmen Onur Ünlü üstlenecek. Jüride ayrıca yazar Emrah Serbes, oyuncu Nihal Yalçın, akademisyen Prof. Dr. Hasan Akbulut ve yapımcı Olena Yershova’da yer alacak. Jüri, 50.000 TL değerindeki en iyi film ve 10.000 TL değerindeki en iyi ilk film yönetmeni de dahil olmak üzere çeşitli dallarda verilecek ödüllerin hangi filmlere gideceğine karar verecek.

    Bu sene ilk defa gerçekleşecek ‘Proje Geliştirme Desteği’ jürisi ise yapımcı ve dağıtımcı Marsel Kalvo, senarist ve yönetmen Deniz Akçay Katıksız ve yapımcı Nadir Öperli’den oluştu. Jüri projeleri değerlendirerek iki projenin her birine 30.000 TL geliştirme desteği verecek.

    Film ile ayrıntılı bilgilere, bilet satışına ve mekanlara filmfestankara.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Keyifli seyirler!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top