Hesabım
    'Eskimeyen Filmler Programı’ Yeniden Beyazperdede!

    Bilim ve Sanat Vakfı ile İstanbul Modern Sinema işbirliği ile hayata geçirilen proje 8 Mayıs’ta başlayacak.

    Bilim ve Sanat Vakfı Türk Sineması Araştırmaları ile İstanbul Modern Sinema işbirliğiyle Yeşilçam’ın unutulmaz klasiklerinden modern Türk sinemasının ödüllü filmlerine kadar Türk sinema tarihine ismini yazdıran filmleri Eskimeyen Filmler Programı’nda yeniden gösterilecek.

    Bilim ve Sanat Vakfı Türk Sineması Araştırmaları (TSA) ve İstanbul Modern Sinema işbirliği, Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin ve Fanatik Film’in katkılarıyla gerçekleşecek olan program 8 – 13 Mayıs 2017 tarihleri arasında seyircilerle buluşacak. “Eskimeyen Filmler” adı altında gerçekleşecek program kapsamında Yeşilçam’ın unutulmaz klasiklerinden modern Türk sinemasının ödüllü filmlerine kadar 22 film yeniden sinemaseverlerle buluşacak.

    Eskimeyen Filmler Programı’nda Klasikler, Gizli Hazineler, Toplumsal Gerçekçi Sinema ve Yeni Türk Sineması olmak üzere dört ana başlık bulunuyor. Program kapsamında ayrıca “Türk Sineması’nda Toplumsal Gerçekçilik”, “Yeşilçam’da Nostalji ve Melodram” ve “Türk Sineması’nda Yeni Arayışlar” başlıklarıyla üç panel de düzenlenecek. Her gösterim öncesi çeşitli akademisyen ve yazarların sunumlarının yer alacağı programda, panellerle birlikte Yeşilçam’ın günümüzde insanların duygu topografyalarında nasıl karşılık bulduğu da tartışılacak.

    Program 08 Mayıs Pazartesi günü Bilim ve Sanat Vakfı’nda, siyah-beyaz bir polisiye olan Yılmaz Ali (1940), Lütfi Akad’ın Halide Edip uyarlaması Vurun Kahpeye (1949) filmlerinin gösterimiyle başlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top