Hesabım
    ABD Box Office Zirvesinde Uzay Macerası El Değiştirdi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta zirvede yer alan Galaksinin Koruyucuları 2 bu hafta zirveyi terk ederken yerini başka bir uzay macerasına bıraktı. Listede bu hafta 3 yeni film kendine yer bulabildi. 

    Listenin bu haftaki galibi geçtiğimiz haftaki galibine göre daha karanlık bir çizgide ilerleyen uzay macerası Yaratık: Covenant oldu. Sevilen bilim kurgu serisinin son devam halkası açılışını 36 milyon dolar ile yaptı. Filmin bütçesi ise 97 milyon dolar. Listenin 2. filmi bu hafta itibariyle zirveye veda eden eğlenceli bilim kurgu Galaksinin Koruyucuları 2 oldu. Başarılı bir açılış gerçekleştiren film 3. haftasında da bu başarıyı sürdürerek 35 milyon dolar kazandı. 200 milyon dolar bütçeli yapım şimdiden 300 milyon dolarlık gişe elde etti. Listenin 3. sırasındaki yapım ise vizyonun tazeleri arasından çıktı. Gençlik romantizmini gizemle harmanlayan Everything, Everything açılışını 12 milyon dolar ile yaptı. 10 milyon dolar bütçeli film ilk haftasından bütçesini çıkartmayı başarmış oldu.

    Listede ilk 3'e veda ederken, 4. sırayı bir komedi ile karşılıyoruz. Komedinin başarılı kadın yüzlerinden Amy Shumer ile Goldie Hawn'ı başrollerine yerleştiren anne-kız komedisi Cennette Sorun Var 2. hafta kapanışını 7,6 milyon dolar ile yaptı. 42 milyon dolar bütçeli yapım şu anda 32,7 milyon dolar kazanmış durumda...  Listenin 5. filmi de vizyonun tazelerinden biri oldu. Gençlik romanı serisinden uyarlama film serisinin yeni halkası Saftirik Greg'in Günlüğü: Bende Bu Şans Varken! açılışını 7,2 milyon dolar ile yaptı. Listenin 6. filmi fantastik bir uyarlama oldu. Charlie Hunnam'ı başrolüne yerleştiren Guy Ritchie filmi Kral Arthur Kılıç Efsanesi 2. hafta kapanışını 6,8 milyon dolar ile yaptı. Beklenenin oldukça altında bir seyir izleyen film, 175 milyon dolarlık bütçesine rağmen 2 haftada toplam 27,2 milyon dolar kazanabildi. Eleştirmenler, filmin bu yılın en büyük kaybını yaşayacak filmlerden biri olacağını öngörüyor. Listenin bu hafta 3 sıra gerileyerek 7. sıraya yerleşen filmi Hızlı ve Öfkeli serisinin 8. devam halkası oldu. Bu kez aileyi dağıtan bol aksiyonlu Hızlı ve Öfkeli 8 bu hafta 3,1 milyon dolar kazandı. Film böylece 219,8 milyon dolarlık gişesi ile 250 milyon dolarlık bütçesini çıkartmaya çok yaklaşmış oldu. 

    Listenin 8. filmi eğlenceli animasyon Patron Bebek oldu. Minicik bir bebeği gizli ajan yapan eğlenceli yapım 8. haftasında da başarılı gidişatını sürdürerek 2,8 milyon dolar kazanmayı başardı. Film böylece 8 haftada toplam 166,1 milyon dolar kazanmış oldu. Kariyer çizgisinde Harry Potter serisinden sonra da Bling RingColoniaKorku Terapisi gibi filmlere yer veren Emma Watson ve Downton Abbey'nin Matthew Crawley'si, Müzede Bir Gece: Lahitteki Sır'ın Sir Lancelot'u Dan Stevens'ın başrollerini üstlendiği Güzel ve Çirkin bu hafta 9. sıradaydı. Beğeni toplayan masal uyarlaması yapım 10. haftasında 2,4 milyon dolar kazandı. 160 milyon dolar bütçeli yapım toplamda 497,7 milyon dolarlık gişe elde etti. Listenin son sırasını ise eğlenceli komedi How to be a Latin Lover aldı. Film 4. haftasında 2,2 milyon dolar kazandı. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top