Hesabım
    Cannes Özel: The Meyerowitz Stories'e İlk Bakış

    Film izleyicinin büyük çoğunluğu tarafından beğeniyle karşılandı.

    AFP

    Amerikan bağımsız sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Noah Baumbach yeni filmi The Meyerowitz Stories ile Cannes’da gala yaptı. Filmin kırmızı halısına Baumbach ile birlikte oyuncular Dustin Hoffman, Adam Sandler, Ben Stiller ve Emma Thompson katıldı.

    Baumbach’ın yazıp yönetmenin yanı sıra yapımcılığını da üstlendiği The Meyerowitz Stories, uzun zamandır birbirinden kopuk yaşayan New Yorklu Meyerowitz ailesinin tekrar aynı evde bir araya gelmesinin hikayesini ele alıyor. Dustin Hoffman’ın canlandırdığı bir dönemin ünlü heykeltıraşı Harold Meyerowitz’in bir sanat etkinliği kapsamında eseri sergilenecek olması, çok yakın ilişkiler kuramadığı oğulları Matthew (Ben Stiller), Danny (Adam Sandler)’nin karısı (Emma Thompson) ve kızıyla bir araya gelmesine neden olur.

    Yönetmenin son dönem filmlerinde öne çıkan ilişkiler, aile ve arkadaşlık temalarını işleyen film, Frances Ha ve Mistress America gibi New York sokaklarında hayat buluyor. The Meyerowitz Stories incelikli senaryosunun yanı sıra, sade ve olgun oyunculuk performanslarıyla öne çıkan bir yapıt oldu. Özellikle Adam Sandler'ın performansı övülmekle birlikte Sandler, En İyi Erkek Oyuncu ödülü için favoriler arasında gösteriliyor. Gösterim sonrası yapılan kimi yorumlarda Woody Allen'ın New York'ta film çektiği dönemine benzetilen yapıt, izleyicinin büyük çoğunluğu tarafından beğeniyle karşılandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top