Hesabım
    Karanlık Cannes Yolculuğu

    Richard Kelly'nin pasaportuna el kondu

    Karanlık Yolculuk (Donnie Darko) ile büyük çıkış yapan genç yönetmen Richard Kelly zor günler geçiriyor. IMDb'nin bildirdiğine göre Amerikan hükümeti, terörist ilişkileri olabileceği şüphesiyle Kelly'nin pasaportuna el koydu ve yurtdışına çıkışını yasakladı.

    Tüm sinema dünyası ise Kelly'nin yeni filmi Southland Tales?ın prömiyeri için Cannes Film Festivali?ne katılmasını bekliyordu. Yeni filmiyle festivalin yarışmalı bölümüne de katılacak olan yönetmen ise ne yapacağını şaşırmış durumda.

    Homeland Security tarafından James Kelly adlı bir teröristle ilişkisi olabileceği şüphesiyle soruşturmaya tabi tutulan yönetmenin açıklaması ise durumu daha da karıştırıyor.

    ??İçimdeki paranoya olan bitenin filmimle ilgili olabileceğini düşündürtmeye başladı?? diyor Kelly. Yakında ülkemizde de vizyona girecek olan Southland Tales'da 11 Eylül sonrası alınan güvenlik önlemlerine göndermeler yapılıyormuş.

    Trajikomik deyiminin üstüne tam oturduğu bu tuhaf gelişme sadece yönetmenin fanlarını değil, tüm sinemaseverleri şaşırttı. Cannes Film Festivali'ne sayılı günler kala ne yapacağını şaşıran Kelly ile beraber gelişmeleri takip edeceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top