Hesabım
    ABD Box Office Zirvesi El Değiştirdi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    Geçtiğimiz hafta vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan Arabalar 3 zirveye hızlı veda etti. Listenin bu haftaki galibi listedeki tek taze film olan Transformers 5: Son Şövalye oldu.

    Listenin bu haftaki galibi Transformers serisinin 5. devam halkasıydı. Vizyondaki ilk haftasını kutlayan yapım 44,6 milyon dolar kazanmayı başardı. Listenin 2. sırasında ise Amazon savaşçı Diana Prince yer aldı. İkonik kadın süper kahraman Wonder Woman'ın kökenine inen film 24,9 milyon dolar ile 4. hafta kapanışını yaptı. Kadın yönetmenlerin elinden çıkma filmler arasında gelmiş geçmiş en iyi açılış rekorunu kıran film, 318,1 milyon dolar kazanmış durumda. Listenin 3. filmi ise sevilen animasyon serisi Arabalar'ın 3. devam halkası oldu. Başarılı bir açılışla geçtiğimiz hafta ilk sıraya yerleşen yapım 2. haftasında 3. sıraya gerileyerek 24 milyon dolar kazandı. 

    İlk 3 film geride kalırken, listeyi 47 Meters Down izledi. Sualtı gerilimi 7 milyon dolar ile 2. hafta kapanışını yaptı. Korku dolu hayatta kalma savaşını başrolüne Tom Cruise'u yerleştiren Mumya takip etti. Antik Mısır'dan esen rüzgarlarla gelen yeni nesil mumya macerası 3. hafta kapanışını 6 milyon dolar ile yaptı. Rap müzik efsanesi Tupac'ın hayatını anlatan All Eyez on Me listenin ikinci yarısını açan yapım oldu. Vizyondaki 2. haftasını kutlayan yapım 5,8 milyon dolar kazandı. Listenin 7. filmi ise Karayip Korsanları serisinin 5. devam halkası Karayip Korsanları Salazar'ın İntikamı oldu. Sevdiğimiz korsan Jack Sparrow'la birlikte yepyeni karakterleri de seyircilerin karşısına çıkaran film bu hafta 5,3 milyon dolar kazandı.

    Listenin 8. sırasında ise kadın temelli komedi Kızlar Gecesi yer aldı. Birbirinden ünlü kadın oyuncuları bir araya getiren kara mizah yapımı 2. haftasında 4,7 milyon dolar gişe elde etti. Listenin 9. sırasında ise eğlenceli animasyon Kaptan Düşükdon: Destansı İlk Film yer aldı. 2 çocuğun okul müdürlerini yanlışlıkla süper kahramana çevirmesini konu alan animasyon yapım 4. haftasında 4,2 milyon dolar kazandı. Listenin son sırasındaki yapım ise eğlenceli bilim kurgu Galaksinin Koruyucuları 2 oldu. Film 7. haftasında  3 milyon dolar kazandı. 200 milyon dolar bütçeli yapım 380,2 milyon dolarlık gişe elde etti. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top