Hesabım
    Son Noktayı Albinolar Koydu

    Şifreyi kim çözdü?

    Da Vinci Şifresi Vatikan'ın başı çektiği, Opus Dei?nin desteklediği ve albinoların isyan ettiği protestolarla rekor kırarak tüm dünyada vizyona girdi.

    İsa'nın soyu devam ediyor iddiasına şiddetle karşı çıkan Vatikan'ın ardından Opus Dei de Silas adlı bir Albino müridlerinin olduğunu yalanlamıştı. Filmin vizyona girmesiyle isyan albino birliklerine sıçradı ve bu fizyolojik bozukluğa sahip insanların bir arada olduğu dernekler, Hollywood'un kendilerine bakış açısından artık bıktıklarını dile getirdiler.

    Da Vinci Şifresi'nin kilit karakterlerinden Silas'ın hikaye boyunca yarattığı teröre yarı şaka yarı ciddi bir yanıt da bir başka albinodan, Dennis Hurley?den geldi.

    Hurley yapmış olduğu The Albino Code adlı kısa filmle Da Vinci Şifresi'ni bir de Silas'ın gözünden çözüyor. Hurley'nin dikkati çekmek istediği nokta ise çok basit. Albinoların yaşamı normal bir insana kıyasla oldukça zordur ve Silas'ın yapabildiklerini yapmak bir albino için nerdeyse mucizedir.

    Yukarıdaki ve aşağıdaki fotoğraflarla The Albino Code hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Ancak, parodi olmasına rağmen ciddi bir tartışmaya el atan filmin keyfini baştan sona sürmek isterseniz The Albino Code?un sitesine göz atmalısınız.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top