Hesabım
    Yerli Box Office Galibi Örümcek Adam Oldu!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 7-9 Temmuz haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen yeni Transformers macerası Transformers 5: Son Şövalye bu hafta zirveyi yeni süper kahraman macerası Örümcek-Adam: Eve Dönüş'e kaptırdı. Bu hafta listede 4 film kendine yer bulmayı başardı.

    Listenin bu haftaki zirvesinde İngiliz oyuncu Tom Holland tarafından canlandırılan yeni nesil Örümcek Adam'ımız yer aldı. Eleştirmenlerden yüksek notlar alan ve oldukça başarılı bir açılış yapan film ülkemizdeki ilk haftasında 207.065 seyirciye ulaşarak son 10 yılın en iyi Temmuz ayı açılışını gerçekleştirmiş oldu. Listenin 2. sırasında geçtiğimiz haftanın galibi olan 5. Transformers beyaz perde macerası yer aldı. Uzun soluklu serinin 5. devam halkası Transformers 5: Son Şövalye 3. hafta kapanışını 49.647 seyirci ile yaptı. Listenin 3. sırasında animasyon macera Arabalar 3 yer buldu. Sevilen animasyon serisinin yeni devam halkası 4. hafta kapanışını 41.061 seyirci ile yaptı.

    Listede ilk üç geride kalırken, 4. sırada vizyonun taze filmlerinden biri yer buldu. Yerli animasyon macera Doru ilk hafta açılışını yaptı. Bol yıldızlı seslendirme kadrosuyla dikkat çeken film 33.568 seyirciye ulaştı. Listeyi yarılayan yapım ise yeni nesil canavar filmi Mumya oldu. Aksiyon filmlerinin aranan yüzü Tom Cruise'u başrolüne yerleştiren yeni uyarlama 5. hafta kapanışını 30.045 seyirci ile yaptı. Listenin ikinci yarısını açan film Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı oldu. Sevdiğimiz fevri korsan Jack Sparrow'u geri getirmekle kalmayıp yepyeni karakterlerle de bizleri tanıştıran yapım 7. haftasında 21.942 seyirciyi salonlara çekti. Listenin 7. sırasında ise vizyonun aksiyon yapımlarından biri yer buldu. Aksiyonun dozunu hiç düşürmeyen Tam Gaz 2. hafta kapanışını 20.701 seyirci ile yaptı.  

    Listenin 8. filmi de vizyonun tazelerinden biriydi. Korku türündeki Bye Bye Man açılışını 6.193 seyirci ile yaparken, onu takip eden yapım da vizyonun tazeleri arasından çıktı. Animasyon macera Spark: Bir Uzay Macerası açılışını 6.161 seyirci ile yaptı. Gizem filmi 2:22 ise listenin son sırasında 4.386 seyirciyle 2. hafta kapanışını yaptı.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top