Hesabım
    Box Office: Örümcek-Adam'ın Yerini Maymunlar Aldı!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 14-16 Temmuz haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen yeni süper kahraman macerası Örümcek-Adam: Eve Dönüş bu hafta zirveyi yeni hayatta kalma savaşı Maymunlar Cehennemi: Savaş'a kaptırdı. Bu hafta listede 3 film kendine yer bulmayı başardı.

    Listenin bu haftaki zirvesinde distopik bir dünyaya bakış sunan Maymunlar Cehennemi serisinin yeni devam halkası yer aldı. Maymunların lideri Sezar ile insanların lideri Colonel'i tüm canlıların kaderini belirlemek üzere karşı karşıya getiren yapım ilk haftasında 156.470 seyirciye ulaştı. Listenin 2. sırasında İngiliz oyuncu Tom Holland tarafından canlandırılan yeni nesil Örümcek Adam'ımızı bizlerle buluşturan Örümcek-Adam: Eve Dönüş yer aldı. Eleştirmenlerden yüksek notlar alan ve oldukça başarılı bir açılış yapan film ülkemizdeki 2. haftasında 80.563 seyirciye ulaşarak başarılı çizgisini korudu. Listenin 3. sırasında 5. Transformers beyaz perde macerası yer aldı. Uzun soluklu serinin 5. devam halkası Transformers 5: Son Şövalye 4. hafta kapanışını 30.482 seyirci ile yaptı.

    Listede ilk üç geride kalırken, 4. sırada vizyonun animasyon filmlerinden biri yer buldu. Listenin 4. sırasında yer alan animasyon macera Arabalar 3 5. hafta kapanışını 23.031 seyirci ile yaptı. Listeyi yarılayan yapım da yerli bir animasyon oldu. Bol yıldızlı seslendirme kadrosuyla dikkat çeken Doru vizyondaki 2. haftasında 33.568 seyirciye ulaştı. Listenin 6. filmi de vizyonun tazelerinden biriydi. Haftanın animasyon kontenjanından gelen Ayı Kardeşler: Sirkte Curcuna açılışını 15.679 seyirci ile yaptı. Listenin 7. sırasında yer alan yapım ise yeni nesil canavar filmi Mumya oldu. Aksiyon filmlerinin aranan yüzü Tom Cruise'u başrolüne yerleştiren yeni uyarlama 6. hafta kapanışını 14.489 seyirci ile yaptı. 

    Listenin son 3'ünü açan film Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı oldu. Sevdiğimiz fevri korsan Jack Sparrow'u geri getirmekle kalmayıp yepyeni karakterlerle de bizleri tanıştıran yapım 8. haftasında 13.992 seyirciyi salonlara çekti. Listenin 9. sırasında ise vizyonun aksiyon yapımlarından biri yer buldu. Aksiyonun dozunu hiç düşürmeyen Tam Gaz 3. hafta kapanışını 10.896 seyirci ile yaptı. Listenin son sırasında ise 4.679 seyirci ile yerli gizem gerilim filmi Durak yer aldı.

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top