Hesabım
    Box Office: Zirve Dunkirk'ün!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 21-23 Temmuz haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen yeni süper kahraman macerası Maymunlar Cehennemi: Savaş bu hafta zirveyi yeni hayatta kalma savaşı Dunkirk'e kaptırdı. Bu hafta listede 3 film kendine yer bulmayı başardı.

    Listenin bu haftaki zirvesinde başarılı yönetmen Christopher Nolan'ın savaş temalı yeni filmi yer buldu. Mucize olarak değerlendirilen Dunkirk tahliyesini temel alan bol yıldızlı yapım ülkemizdeki açılışını 90.062 seyirci ile yaptı. Ülkemiz eleştirmenlerince ortalama bulunan yapım yurtdışında ise eleştirmenlerin göz bebeği oldu. Listenin 2. sırasında distopik bir dünyaya bakış sunan Maymunlar Cehennemi serisinin yeni devam halkası yer aldı. Maymunların lideri Sezar ile insanların lideri Colonel'i tüm canlıların kaderini belirlemek üzere karşı karşıya getiren yapım 2. haftasında 86.186 seyirciye ulaştı. Listenin 3. sırasında İngiliz oyuncu Tom Holland tarafından canlandırılan yeni nesil Örümcek Adam'ımızı bizlerle buluşturan Örümcek-Adam: Eve Dönüş yer aldı. Eleştirmenlerden yüksek notlar alan ve oldukça başarılı bir açılış yapan film ülkemizdeki 3. haftasında 45.750 seyirciye ulaşarak başarılı çizgisini korudu. 

    Listede ilk üç geride kalırken, 4. sırada vizyonun fantastik aksiyon filmlerinden biri yer buldu. Listenin 4. sırasında 5. Transformers beyaz perde macerası yer aldı. Uzun soluklu serinin 5. devam halkası Transformers 5: Son Şövalye 5. hafta kapanışını 17.617 seyirci ile yaptı. Listeyi yarılayan yapım vizyonun taze filmlerinden biri oldu. Güney Kore yapımı zombili korku filmi Zombi Ekspresi açılışını 11.801 seyirci ile yaptı. Listenin 6. sırasında yer alan animasyon macera Arabalar 3 6. hafta kapanışını 11.767 seyirci ile yaptı.  Listenin 7. sırasında da vizyonun tazelerinden biri yer buldu. Korku türündeki Amerika yapımı Ruhlar Evi 11.622 seyirci ile açılış yaptı.

    Listenin son 3'ünü açan film animasyon türünden geldi. Bol yıldızlı seslendirme kadrosuyla dikkat çeken Doru vizyondaki 3. haftasında 11.110 seyirciye ulaştı. Haftanın animasyon kontenjanından gelen Ayı Kardeşler: Sirkte Curcuna 2. hafta kapanışını 9. sırada, 10.460 seyirci ile yaptı. Listenin son filmi ise Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı oldu. Sevdiğimiz fevri korsan Jack Sparrow'u geri getirmekle kalmayıp yepyeni karakterlerle de bizleri tanıştıran yapım 9. haftasında 9.939 seyirciyi salonlara çekti. 

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top