Hesabım
    Efsanevi Oyuncu Jeanne Moreau Hayatını Kaybetti...

    Efsanevi Fransız yıldız vefat etti.

    Fransız yeni dalga akımının önemli yıldızlarından Jeanne Moreau 89 yaşında hayata veda etti. 60 yıldan fazla zamandır sinema sektörünün içinde yer alan oyuncu Paris'teki evinde hayata gözlerini yumdu.

    1928 doğumlu oyuncu kariyeri boyunca Orson Welles, Joseph Losey, Michelangelo Antonioni, Luis Bunuel, Elia Kazan ve Wim Wenders gibi yönetmenlerle birlikte çalıştı. Ancak oyunculuğuyla olduğu kadar sesiyle de dikkat çeken yıldızın asıl öne çıktığı yapımlar Louis Malle imzalı 1958 yapımı Ascenseur Pour L’Echafaud (Elevator To The Gallows), Les Amants (The Lovers) ve usta yönetmen François Truffaut imzalı Jules And Jim idi.1962 yapımı aşk üçgeni geriliminde Moreau ikonik “Le Tourbillon” parçasını seslendirmişti. 

    Venedik Film Festivali'nden 1958 yılında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Fransız oyuncu, 1960 yılında ise Cannes Film Festivali'nden aynı dalda ödül aldı. Ünlü yıldızın aynı dalda BAFTA ve César ödülleri de bulunuyor. 1975 ve 1995 yıllarında Cannes Film Festivali jürisinin başkanlığını üstlenen yıldız Cannes'da iki kez jüri başkanlığını üstlenen tek kadın sanatçı.

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sanatçının ölümünün ardından bir gönderi paylaştı. Gönderide "Sinema ve tiyatro efsanesi Jeanne Moreau, yaşamın karmaşasını mutlak özgürlük ile harmanlayan bir sanatçıydı" diye belirtti.

    Fransa Cumhurbaşkanı resmi ikametgahı Elysées Palace ise "Kendi sanatlarını özetleyen kişilikler vardır. Jeanne Moreau onlardan biriydi. Onun ölümüyle sinemayı karmaşıklığı, anıları ve buhranıyla barındıran bir sanatçıyı kaybettik" diye açıklama yaptı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top