Hesabım
    Box Office: Zirvede Yine Maymunlar Var!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 21-23 Temmuz haftasonunda box office listesinde zirve değişikliği mevcut. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen hayatta kalma savaşı Dunkirk yerini listenin önceki galibine geri kaptırdı. Bu hafta listede 3 film kendine yer bulmayı başardı.

    Listenin bu haftaki zirvesinde distopik bir dünyaya bakış sunan Maymunlar Cehennemi serisinin yeni devam halkası Maymunlar Cehennemi: Savaş yer aldı. Maymunların lideri Sezar ile insanların lideri Colonel'i tüm canlıların kaderini belirlemek üzere karşı karşıya getiren yapım 3. haftasında zirveye geri dönerek 57.334 seyirciye ulaştı. Listenin 2. sırasında Charlize Theron'u çekici bir ölüm makinesine dönüştüren Sarışın Bomba yer buldu. Aksiyon filmi açılışını 53.173 seyirci ile yaptı. Listenin 3. filmi ise yurtdışında aldığı ağır eleştirilerle dikkat çeken Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu oldu. Bilim kurgunun beğenilen yönetmeni Luc Besson'ın elinden çıkma film açılışını 49.956 seyirci ile yaptı.

    Listede ilk üç geride kalırken, 4. sırada listenin geçtiğimiz haftaki galibi yer buldu. Başarılı yönetmen Christopher Nolan'ın savaş temalı filmi Dunkirk bu hafta zirveyi kaybetti. Mucize olarak değerlendirilen Dunkirk tahliyesini temel alan bol yıldızlı yapım ülkemizdeki 2. hafta kapanışını 46.437 seyirci ile yaptı. Ülkemiz eleştirmenlerince ortalama bulunan yapım yurtdışında ise eleştirmenlerin göz bebeği oldu. Listenin tam ortasında İngiliz oyuncu Tom Holland tarafından canlandırılan yeni nesil Örümcek Adam'ımızı bizlerle buluşturan Örümcek-Adam: Eve Dönüş yer aldı. Eleştirmenlerden yüksek notlar alan ve oldukça başarılı bir açılış yapan film ülkemizdeki 4. haftasında 28.623 seyirciye ulaşarak başarılı çizgisini korudu. Listenin 6. sırasında ise bir animasyon macera yer buldu. Listenin animasyon kontenjanında yer alan Orman Çetesi açılışını 18.016 seyirci ile yaptı. Fransız yapımı animasyonu takiben bir yerli yapım animasyon yer buldu. Yeniden vizyona giren Maşa ile Koca Ayı bu hafta 10.554 seyirciyle buluştu.

    Listenin 8. sırasını yerli bir korku filmi aldı. Cin Ayet-i Aşk açılışını 9.752 seyirci ile yaptı. Listenin 9. sırasında 5. Transformers beyaz perde macerası yer aldı. Uzun soluklu serinin 5. devam halkası Transformers 5: Son Şövalye 6. hafta kapanışını 7.207 seyirci ile yaptı. Listeyi sonlandıran yapım vizyonun korku filmlerinden biri oldu. Güney Kore yapımı zombili korku filmi Zombi Ekspresi 2. hafta kapanışını 7.148 seyirci ile yaptı. 

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top