Hesabım
    ABD Box Office: "Kara Kule" Zirvede!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    İki hafta önce vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan Dunkirk bu hafta izirveye veda etti. Listede bu hafta 2 yeni film yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi vizyondaki ilk haftasını kutlayan Kara Kule oldu. Merakla beklenen Stephen King uyarlaması açılışını 19,5 milyon dolar ile yaptı. Başrollerine ikonik silahşör Roland Deschain olarak Idris Elba'yı, evrenin dengesini değiştiren Siyahlı Adam olarak ise usta oyuncu Matthew McConaughey'i yerleştiren filmin bütçesi ise 60 milyon dolar... Vizyonun 2. filmi ise başarılı yönetmen Christopher Nolan imzalı savaş dramı Dunkirk oldu. Mucize olarak görülen Dunkirk tahliyesini farklı insanların kesişme hikayeleriyle harmanlayarak anlatan başarılı yapım 3. haftasında zirveyi kaybederek 17,6 milyon dolar kazandı. 100 milyon dolar bütçeli film şu anda 133,5 milyon dolar kazanmış durumda. Sanal dünyanın renkli ifade ikonlarının macerasını temel alan eğlenceli animasyon Emoji Movie 2. hafta kapanışını 12,3 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Film böylece 50 milyon dolarlık bütçesinin 49,4 milyonunu çıkartmayı başarmış oldu.

    Listenin 4. sırasında bir komedi filmi yer aldı. Kadınları odağına yerleştiren komedi yapımı Girls Trip 3. hafta kapanışını 11,4 milyon dolar ile yaptı. 19 milyon dolar bütçeli yapım şu anda 85,4 milyon dolarlık bir gişeye sahip. Listenin tam ortasına oturan yapım ise vizyonun tazeleri arasından çıktı. Güzel yıldız Halle Berry'yi başrolüne yerleştiren anne aksiyonu Anne açılışını 10,2 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Listenin 6. filmi Marvel çizgi roman kahramanları arasında hayranların gönlüne taht kuran Örümcek Adam'ın yeni nesil uyarlaması Örümcek-Adam: Eve Dönüş oldu. İngiliz oyuncu Tom Holland'ın başarıyla beyaz perdeye yansıttığı kahramanın yeni uyarlaması 5. haftasında 8,8 milyon dolar gişe elde etti. 175 milyon dolar bütçeli film şimdiden 294,9 milyon dolar kazanarak yılın en büyük hitlerinden biri olacağının sinyallerini veriyor. Listenin 7. sırasında yer alan yapım ise güzel oyuncu Charlize Theron'u çekici bir ölüm makinesine dönüştüren Sarışın Bomba oldu. James McAvoy'un da kadrosunda yer aldığı aksiyon filmi 2. hafta kapanışını 8,2 milyon dolar ile gerçekleştirdi. 

    Listenin son 3'ünü açan film ise Detroit oldu. Bol yıldızlı yapım 2. haftasında 8 sıra yükselerek 7,2 milyon dolar kazandı. Listenin 9.filmi distopik evrene bir bakış sunan Maymunlar Cehennemi serisinin yeni devam halkası Maymunlar Cehennemi: Savaş oldu. Zeki maymun Sezar ile insanların lideri Colonel'in yaşayan tüm canlıların kaderi için giriştikleri mücadele 4. haftasında 6 milyon dolar kazanmayı başardı. Listenin son filmi ise sevilen animasyon serisi Çılgın Hırsız'ın 3. devam halkası oldu. Başarılı animasyon serisinin evli ve 3 kız babası Gru'sunu yeni ortaya çıkan ikiz kardeşiyle bir araya getiren 3. devam halkası 6. hafta kapanışını 5,2 milyon dolar ile yaptı. 80 milyon dolar bütçeli animasyon şimdiden 240,7 milyon dolar kazanmış durumda. 

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top