Hesabım
    Box Office: Zirvede Yerli Korku Var!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 1-3 Eylül haftasonunda box office listesinde zirve değişiklik mevcut. Vizyona girmesiyle zirveyi ele geçiren animasyon türündeki Çılgın Hırsız 3 bu hafta 2. sıraya geriledi. Bu hafta listede 4 film kendine yer bulmayı başardı.

    Listenin bu haftaki zirvesinde vizyondaki ilk haftasını kutlayan Siccin 4 yer buldu. 2017 yılında vizyona giren korku filmleri arasında en iyi açılışı gerçekleştiren "Siccin 4", 117.419 seyircilik açılış rakamı ile, hem Siccin serisinin hem de Alper Mestçi'nin kariyerindeki 7 korku filmi içinde en iyi açılış yapan film olurken, toplamda 314 sinemada gösterime girerek en fazla sinemada gösterilen korku filmi olmayı da başardı. Listenin 2. sırasında ise geçtiğimiz haftanın galibi Çılgın Hırsız 3 yer aldı. Bizleri sevdiğimiz kocaman ailenin üyeleri Gru, kızları ve minyonlarıyla buluşturan sevilen animasyonunu 3. devam halkası ülkemizdeki 2. hafta kapanışını 101.537 seyirci ile yaptı. "Çılgın Hırsız 3" aynı zamanda serinin ülkemizdeki en yüksek açılış yapan filmi olmayı başarmıştı. Listenin 3. sırasında Vine fenomeni olarak ünlenen Cem Gelinoğlu'nun başrolünü üstlendiği Şansımı Seveyim yer buldu. Yerli komedi yapımı 2. hafta kapanışını 79.201 seyirciyle yaptı. Film böylece 2. haftasında ilk haftasına göre daha fazla seyirciye ulaşmış oldu.

    Listenin 4. sırasından itibaren vizyonun taze yapımları güç kazanıyor. Listenin 4. sırasında vizyondaki ilk haftasını kutlayan Bekar Bekir yer buldu. Sevilen tiplemeyi beyaz perdeye taşıyan yapım açılışını 30.601 seyirci ile yaptı. Listenin tam ortasında da vizyonun taze filmlerinden Deli Dumrul yer buldu. BKM'nin kurgusal karakterleri mizahla harmanlayan eğlenceli yapımı hafta sonunda 27.324 seyirci tarafından izlendi. Listenin son taze filmi ise 6. sırayı alan Yedinci Hayat oldu. 7 kız kardeşin tek bir kişiymiş gibi yaşamaya çalıştığı, ancak içlerinden biri kaybolunca gerilimin dozajının tırmandığı film 26.020 seyirci tarafından izlendi. Listenin 7. sırasında ise Annabelle: Kötülüğün Doğuşu yer buldu. Korku Seansı evreninin ilk spin-off mahsülünü 2. devam halkasıyla seyircilerin karşısına çıkaran film ülkemizdeki 3. hafta kapanışını 20.724 seyirci ile yaptı. 

    Hindistan’da gişe rekortmeni olan Hint yapımı biyografik spor dramı Dangal listenin son üçünü açan yapım oldu. Hint sinemasının önde gelen isimlerinden Aamir Khan'ı başrolüne yerleştiren film haftasonunda 14.373 seyirciye ulaştı. Listenin 9. sırasında vizyondaki 5. haftasını kutlayan yerli komedi Cumali Ceber: Allah Seni Alsın yer buldu. Yaz ayları içerisinde gösterime giren yerli filmler arasında en iyi açılışa imza atan yapım 5. haftasında 9.589 seyirciye ulaştı. Stephen King'in ikonik roman serisinden beyaz perdeye uyarlanan Kara Kule 4. hafta kapanışını listenin son sırasında yaptı. Başrollerine ikonik silahşör Roland Deschain olarak Idris Elba'yı, evrenin dengesini değiştiren Siyahlı Adam olarak ise usta oyuncu Matthew McConaughey'i yerleştiren film haftasonunda 8.291 seyirciye ulaştı. 

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top