Hesabım
    Bienale Komşu Filmler İstanbul Modern Sinema’da

    İstanbul Modern Sinema, “iyi bir komşu” başlıklı 15. İstanbul Bienali’ne paralel bir film programı sunuyor.

    İstanbul Modern Sinema, mahalle fikrinden yola çıkarak, aynı yeri paylaşmak, meydanda buluşmak, aynı sokaklarda yürümek, birinin kapı komşusu olmak, dayanışmak ve direnmek gibi konulara dokunan özel bir film seçkisi ile “iyi bir komşu” başlıklı 15. İstanbul Bienali’ne paralel bir film programı sunuyor.

    Programda Avrupa’nın göçmen dramını bir meydan üzerinden anlatan, Yannis Sakaridis imzalı Amerika Meydanı, çağdaş Avrupa sinemasının önde gelen auteur’lerinden Pedro Costa’dan artık olmayan Lizbon mahallesi Fontainhas üzerine yaptığı üçlemenin son filmi Gençler Yürüyor, Hayao Miyazaki’nin Satsuki ve Mei kardeşlerin ormanın büyülü bekçisiyle olan fantastik komşuluklarını anlatan Komşum Totoro ve Nobel ödüllü bir yazarın 40 yıl önce terk ettiği mahallesiyle yüzleşmesini izlediğimiz Arjantin filmi Saygın Vatandaş gibi filmler yer alıyor.

    TRT’nin 1986 yılında o tarihte bile yok olmaya yüz tutmuş mahalle duygusunu televizyon ekranlarımıza taşıdığı Perihan Abla dizisinin de ilk iki bölümü programda izleyiciyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top