Hesabım
    Yeni Bir Festivale Doğru...

    Mardin Film Festivali bugün başlıyor

    Mardin Film Festivali ilk defa bu yıl ve bugün kapılarını açıyor. 18 Haziran'a kadar sürecek olan festivalde uluslar arası üne sahip yönetmenlerin 2000'li yıllarda çekmiş olduğu kısa filmler ve belgeseller izleyici ile buluşacak.

    İlk olarak İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali?nin tarihinden derlenmiş en iyi filmler Mardin'de sinemaseverlerle buluşacak. Bu yapımlar arasında Loakim Mylonas'dan Chronos, İtalya'dan Simone Massi'den Piccolo Mare, Almanya'dan Lancelot Von Naso'dan Die Überraschung, Ukrayna'dan Igor Strembitskyy'den Podorozhni, Rusya'dan Kott Vladimir'den The Door, Türkiye'den Ali İlhan'dan Delik, Umut Aral'dan Çarpışma, Seyfi Teoman'dan Apartman, Kenan Korkmaz-A. Acar Filiz ikilisinden Le Vallah, Ahmet Erdal'dan Dile, Macaristan'dan Geza M. Toth'tan Maestro, İspanya'dan Lucas M. Figueroa'dan Con Que 24... (Ouch!), Avustralya'dan Jonathan Nix'ten Hello, Japonya'dan Shinya Okada'dan Verse and Dish ve Meksika'dan Max Zunino'dann Recuerdo del Mar var.

    Uygarlıklar Buluşması başlığı altında ise kültürel farklılıklara dikkati çeken yapımlar yer alıyor. İskoçya'dan David Coirns'ten Cry for Bobo, Türkiye'den Aysim Türkmen-Erkin Peprek ikilisindne Kapital-ist-anbul, Alev Fatoş Parsa'dan Göçmen Kuşlar... Döndüler, Murat Koçak'tan Çadır, Murat Kebir'den An Eye For a Tooth, Murat Şeker'den Almanya Rüyası, Ali Can Meydan'dan Uzak-Doğu ve Fransa'dan Varka Kozlovic'ten Dessert bu filmler arasında.

    Festival geceleri ise uzun metrajlı yapıtların gösterimleriyle geçecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top