Hesabım
    Haneke Vazgeçti

    Ruslar küplere bindi

    Moskova Uluslararası Film Festivali 23 Haziran'da başlıyor. Ya da başlayacağını düşünüyoruz.

    Ancak festival komitesinden basına öylesine zehir zemberek bir açıklama geldi ki festivalin bu sene akıbeti ne olur henüz bilmiyoruz.

    Festival bu yıl Michael Haneke'nin jüri başkanlığında gerçekleştirilecek ve ünlü yönetmenin tüm filmleri Retrospektif bölümünde izleyicilerle bulaşacaktı. Organizasyon komitesi ve Haneke 29 Mart'ta bu kararı birlikte almış ve basın duyurusu yapılmıştı.

    Festival hazırlıkları son hızla devam ederken jürinin kalan üyeleri ünlü yönetmenin özel istekleri doğrultusunda belirlendi, filmleri Rusçaya çevrildi, festivale özel gösterimlerin programları yapıldı, festival broşürleri ve tanıtım kitapçıkları dağıtıldı. Kısaca festivale 16 gün kaldı.

    Ve ne olduysa oldu, Michael Haneke'den organizasyona tuhaf bir mektup geldi. Haneke tüm organizasyon tamamlanmışken festivale katılamayacağını bildirdi. Sebebi ise Eylül ayında yeni filminin çekimlerine başlayacak olmasıymış. Hollywood'a gidip pre-prodüksiyon çalışmalarına başlayacakmış.

    Moskova doğal olarak büyük bir şok yaşadı. Şu anda ne yapacağını bilemeyen komite de çareyi, olanı biteni, yapılan yazışmalar delil gösterilerek basına ve sinemaseverlere sunmakta buldu. MIFF'nin kaderini bir hafta sonra öğreneceğiz.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top