Hesabım
    Box Office: Listede Taze Filmlerin Egemenliği!

    Yerli box office rakamları açıklandı.

    Türkiye gişe verilerine göre 20-22 Ekim haftasonunda box office listesinde zirve değişmedi. Vizyona girişiyle birlikte zirveyi kapan Cingöz Recai, bu hafta da zirvedeki yerini korudu. Bu hafta listede tamı tamına 6 film kendine yer buldu.

    Listenin bu haftaki galibi de başrolüne yerli sinemanın ve ekranların yakışıklı oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu ve Muhteşem Yüzyıl ile gönüllerin Hürrem Sultan'ı olan Meryem Uzerli'yi yerleştiren Cingöz Recai oldu. Peyami Safa'nın unutulmaz eserinden Onur Ünlü tarafından beyaz perdeye uyarlanan yapım 2. hafta kapanışını 102.503 seyirci ile yaparak, liste galibiyetini korudu. Listenin 2. sırasından itibaren vizyonun taze filmlerinin ağırlığı kendini gösterdi. Listenin 2. sırasını asker ocağının zorluklarını gözler önüne seren Bölük filmi aldı. Aytaç Ağırlar imzalı yerli asker dramı 86.298 seyirci ile açılışını yaptı. Listenin 3. sırasında yerli sinemanın genç yönetmenlerinden Doğa Can Anafarta imzalı romantik komedi Damat Takımı yer buldu. Kalabalık kadrosuyla eğlenceli bir bekarlığa veda macerası sunan film, ilk hafta sonunda 79.505  seyirciye ulaşmayı başardı.

    Listenin ilk 3'ü geride kalsa da, taze vizyon filmlerinin etkisi bitmedi. Listenin 4. sırasını bilim kurgu macerası Uzaydan Gelen Fırtına aldı. Usta oyuncu Gerard Butler'ı başrolüne yerleştiren hayatta kalma mücadelesi açılışını 70.051 seyirci ile yaptı. Listenin tam ortasında ise yine yerli bir romantik komedi olan İlk Öpücük yer buldu. Hollywood'un sevilen romantik komedilerinden biri olan 50 İlk Öpücük'ün yerli uyarlaması, açılışını 50.574 seyirci ile gerçekleştirdi. Listenin 6. sırasında ülkemizde de yoğun bir hayran kitlesine sahip olan, Hindistan'ın medar-ı iftiharı oyuncu Aamir Khan başrollü Süperstar yer buldu. Genç bir kızın hayallerini gerçekleştirme macerasını temel alan bol müzikli film, ülkemizdeki ilk haftasında 46.508 seyirci tarafından izlendi. Listenin 7. filmi ise vizyonun animasyon kontenjanından geldi. Eğlenceli modern fabl Bak Şu Leyleğe, açılışını 36.507 seyirci ile yaptı.

    Listenin son 3'ünü açan yapım ise vizyonun korku-gerilimlerinden Ölüm Günün Kutlu Olsun oldu. Bir kadının öldürüldüğü günü tekrar tekrar yaşayarak katilini ortaya çıkarma çabasını konu edinen korku-gerilim filmi 2. hafta kapanışını 35.223 seyirci ile kutladı. Listenin 9. sırasında Sermiyan Midyat'ın yönetmenliğini, senaryosunu ve başrolünü üstlendiği Ay Lav Yu Tuu yer buldu. Sevdiğimiz karakterleri bizlerle buluşturan ve yenilerini de bizlere tanıtan ğlenceli devam halkası 5. hafta kapanışını 20.875 seyirci ile yaptı. Listenin son sırasını alan yapım da bir animasyon oldu. Eğlenceli animasyon macera My Little Pony Filmi 3. hafta kapanışını 17.327 seyirci ile gerçekleştirdi. 

    Bu haftaki Türkiye gişe verileri için tıklayın!

    Kaynak : Boxofficeturkiye.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top