Hesabım
    Kevin Spacey Hakkındaki Taciz İddiaları Artıyor!

    "House of Cards" ekibinden yeni taciz kurbanları öne çıktı.

    Hollywood'un mega yapımcısı Harvey Weinstein'in 15 yılı aşkın süredir kadın oyunculara cinsel tacizde bulunduğunun ortaya çıkmasından beri, Hollywood'un güvendiğimiz dağlarına kar yağıyor. Başarılı yönetmen James Toback ve usta oyuncu Dustin Hoffman'ın ardından, 2 Oscar ödüllü Kevin Spacey'nin de taciz skandalları bir bir gün yüzüne çıkıyor.

    Oscar ödüllü usta oyuncu Kevin Spacey hakkında çıkan taciz iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Star Trek: Discovery'de rol alan aktör Anthony Rapp, fenomen dizi House of Cards'ın başrolü ve yürütücü yapımcısı olan oyuncunun 1986 yılında  Rapp henüz 14 yaşındayken kendisini taciz ettiğini açıklamıştı. Buzzfeed'de çıkan haberin ardından dehşete kapıldığını belirten Spacey, o dönem Rapp'e karşı uygunsuz bir davranışta bulunduğunu hatırlamadığını, ancak eğer yaptıysa da aktöre en içten özürlerini sunduğunu söyledi. Spacey ayrıca eşcinsel olduğunu da açıkladı ve bununla dürüst ve açık bir şekilde başa çıkmayı istediğini söylemişti. Ancak konu burada bitmedi.

    Buzzfeed'te yayınlanan haberle birlikte, Spacey'nin cinsel tacizlerine maruz kalan yeni isimler de öne çıktı. Harry DreyfussTony Montana ve Robert Cavazos gibi isimlerin de yer aldığı haber de Rapp dışında 10 erkek daha Spacey'nin tacizine uğradıklarını açıkladı. Spacey'nin taciz yönteminin, ismi geçen erkeklere istenmeyen bir şekilde dokunarak onları zorlamak, reddettiklerinde ise korkaklıkla suçlamak olduğu ortaya çıktı.

    CNN'de yer alan haberde ise "House of Cards" setinde çalışan pek çok set çalışanının da benzer tacizlere maruz kaldığı ortaya çıktı. "Zehirli bir çalışma ortamı" olarak tanımlanan sette yapım asistanlarının pek çok kez Spacey tarafından istenmeyen durumlara zorlandığı belirtiliyor. Netflix ise çalışanların herhangi bir şikayette bulunmamaları sebebiyle konudan habersiz olduğunu belirtti.

    Skandal iddianın ardından Netflix ile yapım şirketi Media Rights Capital açıklamalarda bulunmuş ve Netflix, Spacey'nin dizide yer almaya devam etmesi halinde "House of Cards"la yollarını ayıracağını açıklamıştı. Dizinin yapım şirketi Media Rights Capital ile Netflix’ten gelen basın açıklamasında altıncı sezonun çekimlerinin yeni bir duyuruya kadar askıya alındığı, bu süreçte güncel durumun gözden geçirileceği ve oyuncularla ve teknik ekiple ilgilenileceği belirtilmişti. Dizinin prodüksiyonu şu an için belirsiz bir süreliğine durduruldu.

    Harvey Weinstein Skandalı Büyüyor, İtiraflar Artıyor!
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top