Hesabım
    "Buğday" Malatya'da Seyircisiyle Buluştu!

    Semih Kaplanoğlu seyircilerin sorularını yanıtladı.

    Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, Semih Kaplanoğlu'nun son filmi "Buğday", festival seyircisinin karşısına çıktı. Ulusal Yarışma bölümünde yer alan filmin gösterimi filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu’nun katılımıyla MalatyaPark Avm Avşar Sinemaları’nda gerçekleşti.

    En son Tokyo Film Festivali'nden büyük ödülle dönen, “Bal (2010)” filmiyle Berlin Film Festivali'nden dünyanın en prestijli sinema ödüllerinden biri olan “Altın Ayı”yı alan Kaplanoğlu, gösterimin ardından İhsan Kabil’in moderasyonuyla gerçekleşen söyleşide izleyicilerin sorularını yanıtladı. 

    "Bu film biraz da onun izinden giderek çoğalttığım bir yolculuğun hikayesi. Bana göre insan olmanın sorumlulukları üzerine bir film. Geldiğim yer, vardığım nokta burası" diyen yönetmen, Eylül ayında Malatya’da festival kapsamında gerçekleştirilen yerlilik ve yerel kodlar sempozyumuna atıfta bulun bir izleyicinin sorusuna; “Metafizik ve bilime doğru ne kadar gidersek maneviyattan uzaklaşır mıyız? Bilemiyorum ama bize kaybettirmeden insanlığın biran önce kendine gelmesi gerekiyor” dedi. Kaplanoğlu sözlerine; “Yerlilik mi diyelim bilmiyorum ama bu filmi yaparken insana döndüm. Büyük bir tüketim ve bozulma hali yaşıyoruz. Şikayet ediyoruz, sürekli. Bizim yaşama şeklimiz ve halimiz yaratıyor, tüm bunları ve iklimler değişiyor. Bu film insanlığın ve benim yaşadığım sorunların, çelişkilerin filmi. Inancımız var ama doğamızı perişan ediyoruz” diye devam etti.

    7. Malatya Uluslararası Film Festivali bugün itibariyle sona eriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top