Hesabım
    "Direniş Karatay" Ne Zaman Vizyona Girecek?

    "Direniş Karatay"ın vizyon tarihi belli oldu.

    Yerli epik savaş filmi "Direniş Karatay"ın vizyon tarihi belli oldu! Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Kösedağ Savaşı ve döneme damgasını vuran devlet adamı Emir Celaleddin Karatay'ın hikayesini beyaz perdeye taşıyacak olan "Direniş Karatay" filmi, 9 Mart 2018 tarihinde vizyona girecek!

    Alaattin Keykubat’ın zehirlenerek öldürülmesi üzerine tahta geçen oğlu Gıyaseddin, babası gibi güçlü karaktere sahip bir devlet adamı değildir. Bu zayıflık Moğolların baskısını ve Selçuklu üzerindeki iştahını artırmaktadır. Tüm tecrübe ve gücü ile halkı büyük bir direnişe hazırlayan Emir Celaleddin Karatay; kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla Anadolu’nun sessiz kahramanlarını yanına alacaktır...

    Çekimleri bu yılın Temmuz ve Ağustos aylarında, Konya’da gerçekleşen tarih filmi "Direniş Karatay"da ünlü kahramana Mehmet Aslantuğ, Ahi Evren’e Fikret Kuşkan, Noyan karakterine ise Yurdaer Okur hayat veriyor. Burcu Özberk’in Türkan, Alperen Duymaz’ın Kutay ve Furkan Palalı’nın genç Mevlana’yı canlandırdığı filmin kadrosunda ayrıca Bahadır Yenişehirlioğlu, Volkan Keskin, Cahit Kayaoğlu, Fırat Temir, Yusuf Aytekin ve Ece Yaşar gibi isimler de yer alıyor. 

    Yönetmen koltuğunda Selahattin Sancaklı'nın oturduğu, senaryosunda Selman Kayabaşı ve Uğur Uzunok’un imzasının bulunduğu "Direniş Karatay"ın genel danışmanlığını ise Serdar Akar üstleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top