Hesabım
    "Ayla"nın Kahramanı Hayatını Kaybetti!

    "Ayla" filminin gerçek kahramanı Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği vefat etti.

    Gişelerde fırtınalar estiren "Ayla"nın gerçek kahramanı vefat etti. Filmde konu edilen Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği 91 yaşında hayata gözlerini yumdu.

    90. Oscar yarışında Türkiye'yi temsil edecek olan Ayla'da hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Kim'in manevi babası olan Süleyman Dilbirliği, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. 91 yaşındaki Dilbirliği'nin ölüm sebebi ise çoklu organ yetmezliği olarak açıklandı. Dilbirliği, solunum ve böbrek yetmezliği tanılarıyla 12 Kasım tarihinden beri yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

    30 gündür aralıklı organ destek tedavileriyle takip ve tedavi altında tutulan Dilbirliği'nin son bir hafta süresince genel durumunda bozulma görüldüğü ve son 24 saat boyunca gelişen organ yetmezliği sebebiyle hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

    Birleşmiş Milletler’in yardım çağrısıyla Türkiye'den 17 Ekim 1950’de General Tahsin Yazıcı komutasında Kore’ye giden 5090 kişilik tugaydaki askerlerden biri olan Dilbirliği, ailesi öldürülmüş Koreli bir kız çocuğunu ölümden kurtarmış ve 15 ay boyunca bakmıştı. Türkiye’e dönmek zorunda kaldığında Ayla adını verdiği kız çocuğundan haber alamayan Dilbirliği, Ayla'yı tekrardan 60 sene sonra görebilmişti. "Ayla"ya bilet almak için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • "Ayla"ya Cape Town'dan Ödül Geldi!
    • "Ayla"nın Yolculuğu Başlıyor!
    • Box Office: "Ayla" Zirveyi Bırakmıyor!
    • "Ayla", Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nden Neden Çekildi?
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top