Hesabım
    ABD Box Office: "Coco" Zirveyi Bırakmıyor!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD'de haftasonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office listesinin zirvesinde bu hafta da animasyon var. Vizyona girdiği gibi zirveye yerleşen Coco, bu hafta da zirveyi kaptırmadı. Liste bu hafta sadece 1 yeni film barındırıyor.

    Listenin bu haftaki galibi de seyircilerine renkli bir öteki dünya deneyimi sunan animasyon macera Coco oldu. İlhamını Ölüler Günü'nden alan animasyon film, 3. hafta kapanışını 18,3 milyon dolar gişe ile yaptı. 3. haftasında da lider olan Coco, vizyonda geçirdiği süre içinde toplam 135,5 milyon dolar gişe elde etmiş oldu. Listenin 2. sırasında DC Comics'in sevilen süper kahramanlarını bir araya getiren Justice League: Adalet Birliği yer buldu. Marvel'ın neşeli tonuna zıt olarak daha karanlık bir çizgi izleyen Wonder Woman'lı, Batman'li süper kahraman macerası 4. haftasında 9,5 milyon dolar kazandı. Bütçesi tahmini olarak 300 milyon dolar civarında olan filmin şu ana kadarki gişesi 212 milyon dolar.  Listenin 3. sırasında Hollywood'un güzel yıldızı Julia Roberts, komedinin olduğu kadar duygusal yapımların da sevilen yüzü haline gelen Owen Wilson ve çıkışını Gizli Dünya ile yapan, ardından Kabustan Gelen gibi yapımlarda karşımıza çıkan Jacob Tremblay'in başrollerini üstlendiği aile filmi "Mucize" yer buldu. August Pullman'ın ilham verici ve sıcak hikayesini anlatan film 8,4 milyon dolar ile 4. hafta kapanışını yaptı.

    Listenin ilk 3'ünün kapanışının ardından, dünyanın en kötü filminin iyi bir uyarlamasıyla karşılaşıyoruz. Beyaz perdenin gördüğü en kötü filmlerden biri olarak anılan "The Room"un çekim aşamasını konu edinen, James Franco başrolü ve yönetmenliğindeki "The Disaster Artist", 2. haftasında 6,4 milyon dolar kazandı. Listenin tam ortasında, bir kez daha bir süper kahraman atağı görüyoruz. Listenin 5. filmi İskandinav mitolojisinin ünlü şimşek tanrısı Thor'u bir kez daha beyaz perde ile buluşturan Thor: Ragnarok oldu. Marvel sinematik evreninin Chris Hemsworth tarafından canlandırılan süper kahramanı 3. solo filminin 6. hafta kapanışıyla birlikte 6,2 milyon dolar gişe elde etti. 291,4 milyon dolar bütçesini ikinci haftasından aşmayı başaran film, şimdiden 301,1 milyon dolar gişe elde etmeyi başardı. Listenin tam ortasında yılbaşı ruhunu yansıtan devam filmi "Babalar Savaşıyor 2" yer buldu. İlk filmde tanıştığımız zıt karakterleri babalara bu kez dedeleri de ekleyen ve hepsini bir yılbaşı macerasında buluşturan film, 5. hafta kapanışını 6 milyon dolar ile yaptı. Şu ana dek 91,1 milyon dolar gişe elde eden filmin bütçesi ise 69 milyon dolar... Listenin 7. sırasında ise bir dedektiflik gizemi yer alıyor. Kalabalık yıldız kadrosuyla dikkat çeken Agatha Christie uyarlaması Doğu Ekspresinde Cinayet, 5. hafta kapanışını 5,1 milyon dolar ile yaptı. 55 milyon dolar bütçeli film şu anda 92,7 milyon dolar kazanmış durumda...

    Listenin animasyon kontenjanından gelen "The Star", 4. hafta kapanışını 3,6 milyon dolar ile yaptı. Bütçesi 20 milyon dolar olan film, bu hafta itibariyle 32,2 milyon dolar gişe elde etmiş oldu. Listenin 9. sırasında önümüzdeki yılın Oscar yarışının iddialı isimlerinden "Uğur Böceği" yer buldu. Kara gençlik komedisi 6. haftasında 3,5 milyon dolar gişe elde etti. Listenin son sırasında ise listenin tek taze filmi olan "Just Getting Started" yer aldı. Aksiyon komedi filmi açılışını 3,1 milyon dolar ile yaptı.

    ABD gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top